Aktuality

Stars na Ovečkina a spol. nevyzráli, padli v prodloužení

Dallas – Washington 5:6 pp (2:2, 1:2, 2:1, 0:1)

Marty Turco a jeho obrana se ani v tomto zápase nevyvarovala chyb
Marty Turco a jeho obrana se ani v tomto zápase nevyvarovala chyb
(Autor – AP Photo/Matt Slocum)

Již pošesté letos Dallas inkasoval čtyři a více branek během jednoho utkání. V nedělním zápase proti washingtonským Capitals na to Stars doplatili. Sami sice dokázali vstřelit branek pět, ovšem to na tým okolo Alexandra Ovečkina nestačilo a tak se nakonec mohli těšit alespoň z jednoho bodu za prohru 5:6 po prodloužení.

Dobrou zprávou je, že Hvězdy dokázaly se svým soupeřem udržet krok, nikdy během utkání domácí neprohrávali o více než dvě branky.

Sami přitom gólový účet zápasu otevřeli. Postaral se o to svou první brankou v sezóně bývalý útočník NY Rangers Sean Avery, který v 11. minutě úspěšně dorážel střelu svého parťáka B.J. Crombeena – 1:0.

Poté však odešel právě zmíněný Crombeen na trestnou lavici a Capitals tak dostali příležitost srovnat, čehož Sergej Fjodorov neváhal využít – 1:1. Psychická výhoda hostí pak dala vyniknout kombinaci Michaela Nylandera a Tomáše Fleischmanna, když se na jejím konci druhý zmíněný opřel do kotouče a úspěšně vystřelil – 1:2.

Deset vteřin před koncem první třetiny ovšem zvládl pohotovou ranou uklidnit domácí Fabian Brunnström. Svým pátým gólem v sezóně tak Dallasu zajistil pohodovější start do třetiny druhé – 2:2.

Ta se opět nesla v gólovém duchu. Nejprve se v 12., resp. 16. minutě trefili za hostí opět Sergej Fjodorov s Tomášem Fleischmannem, aby se necelou minutu po poslední brance znovu mohli zaradovat domácí. Za ty se po přesné příhře Daleyho trefil B.J. Crombeen – 3:4. Byl to jeho první gól v NHL vůbec.

Samotný závěr druhého dějství přinesl jeden skvělý hokejový moment, při kterém se zaskvěl Marty Turco. Dallaský gólman se pár vteřin před druhou sirénou ocitl pod palbou útočníků Washingotnu. Při první příležitosti mu s bráněním svatyně přispěchal na pomoc Mark Fistric. Na podruhé si svá záda již kryl před dotírajícími forvardy Ovečkinem a Greenem sám a jak na střelu prvního z nich, tak i na dorážku druhého reagoval pohotově.

Úvod třetí třetiny se domácím vydařil skvěle, již v 1. minutě se jim podařilo skórovat a opět srovnat stav skóre. S notnou dávkou štěstí se to povedlo Loui Erikssonovi, jehož střela gólmana hostí Theodora pomaličku překonala a než se brankář zorientoval, puk již ležel za brankovou čarou – 4:4.

Již ve třetí minutě však trojice hráčů Capitals Backström, Kozlov a Sloan vyrazila po úspěšném ubránění dallaského útoku do protiakce, která končila gólem posledně jmenovaného. Obránce Tyler Sloan si tak připsal stejně jako jeho soupeř Crombeen předtím svůj vůbec první gól v NHL – 4:5.

Stars si v honbě za vyrovnáním vytvořili několik tutových příležitostí, z nichž až ta Modanova z poslední minuty třetího dějství dopadla gólově. Veterán dallaského klubu se po Morrowově příhře s ničím nepáral a z těsné blízkosti Theodorovy branky poslal Hvězdy do prodloužení – 5:5.

To však trvalo jen něco málo přes dvě minuty. Po dvou střelách domácích se k první střelecké příležitosti v prodloužení dostali i hráči hostí, kteří mohli děkovat přesné mušce Alexandra Sjomina, jenž svému týmu svižnou ranou vystřelil 2 vítězné body – 5:6.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Neal – Modano – Crombeen

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *