Rozhovory

Q & A se Sergejem Zubovem

Rozhovor ze 17. března 2006

Reportérům DallasStars.com tentokrát odpovídal obránce Dallas Stars Sergej Zubov.

Vašemu týmu se letos daří a někteří Vás dokonce srovnávají s týmem, který v roce 1999 vyhrál Stanley Cup. Vidíte nějaké podobnosti?

Obecně vzato moc shodných věcí zde není. Jsou to dva úplně rozdílné týmy, ať už co se týče soupisky, herního stylu či koučingu. Momentálně máme zajištěnou dobrou výchozí pozici pro play off a vypadá to, že by se tu mohlo stát něco mimořádného. Doufám, že to tak bude pokračovat.

Před sezónou jste podepsal se Stars novou smlouvu. Existovala možnost, že byste odešel někam jinam?

Když jsem se o tom bavil se svým agentem, neexistoval žádný jiný tým, který bych upřednostnil před Dallasem. Zvážili jsme i další možnosti, ale prioritou bylo, že zůstanu v Dallasu. Nikdo netušil, jaká bude ta nová kolektivní smlouva, ale ve chvíli, kdy vstoupila v platnost, tak jsme začali se Stars jednat a došli díky Bohu k dohodě.

Během Vaší kariéry jste nikdy nebyl nominován na Norris Trophy (pro nejlepšího obránce NHL). Proč tomu tak podle Vás je?

Abych byl úplně upřímný, je to vždy velká pocta a ceníte si toho, když jste na něco nominován a speciálně když se jedná o cenu pro nejlepšího obránce NHL. Když je tohle ocenění založeno na tom, jak lidé mluví o Vaší hře, tak to je jedna věc. Ale když lidé mluví o tom, jak pracujete s médii a další věci, tak to už je o něčem jiném a moc dobře vím, že i tohle by to mohlo mít na hlasování vliv. Mělo by to však být posuzováno na základě Vaší předvedené hry a na tom, jak hrajete pro tým. Ale to je jen můj názor a náhled na tuto věc.

Kdo je podle Vašeho názoru nejtalentovanější hokejista se kterým jste kdy hrál?

Těžko říct, protože jsem nastupoval s několika velmi talentovanými hráči, ale asi bych musel říci Jaromíra Jágra. Myslím, že po celou jeho kariéru a vlastně i teď je velmi dominantním hráčem. Má neskutečné schopnosti a asi nejhůř se proti němu hraje při hře jeden na jednoho. Je to skoro nemožné. Pokud se rozhodne, že chce v určitém zápase hrát naplno, tak si buďte jistí, že toho dosáhne.

Co kromě hokeje rád děláte?

Pochopitelně, že je hodně věcí, které mě, kromě hokeje, baví. Jedna z nich je rybaření. Taky mám rád všechny věci, které jsou spojeny s technologií. Rád si o ní čtu. Když mohu, nejraději trávím čas s rodinou. Mám ženu a dvě děti, a to je to, pro co žiji. Chci, aby byli šťastní.

Co pro Vás znamenal ten ceremoniál před zápasem s Tampou Bay, kdy jste byl oceněn coby obránce Dallas Stars, který v tomto klubu zaznamenal ze všech obránců nejvíce bodů?

Když jste takto odměněn, tak víte, že jste během těch let něčeho dosáhl. V srdci a v hlavě víte, že jste to udělal pro své spoluhráče a to je vše na čem záleží. Bylo skvělé, že se toho ceremoniálu mohla zúčastnit i moje rodina, a to je něco, co si budu pamatovat po zbytek mého života.

Kdybyste si mohl vybrat čtyři další aktivní hráče z NHL do přesilovkové formace, koho byste si vybral?

To je těžká otázka, ale budu se snažit. Začít bych musel u mantinelu s Jaromírem Jágrem. Na modré čáre by se mnou hrál Niklas Lidström. Poté bych chtěl Mika Modana, aby hrál v prostoru brankové čáry a výběr bych zakončil Joe Thorntonem. To by byla parádní přesilovka.

Souvislosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *