Rozhovory

Q & A s Jamesem Nealem

Tanya Lyon ze serveru hockeysfuture.com vyzpovídala nováčka v dresu Stars Jamese Neala. Rozhovor se uskutečnil 7. března 2009. Stalo se tak po vítězném utkání s Anaheimem, který Stars vyhráli 3:2.

Co musí Tvůj tým udělat, aby se v tom těsném souboji nakonec dostal do playoff?

Podávat vyrovnané výkony, víme, že si nesmíme nechat zápasy utéct, jak se stalo včera večer v LA. Body je tak těžké získat, proto je třeba jít výsledku naproti, podávat vyrovnané výkony a zápasy dotahovat do konce. Dnešek byl dobrým začátkem.

Jaké je být nováčkem v NHL a být tak významnou součástí týmu, který bojuje o playoff?

Bylo fajn, že jsem mohl přijít a hrát s tak dobrými hráči a dostat pořádnou šanci. Nikdy jsem si ani nepomyslel, že by se to mohlo takto vyvrbit anebo že by to mohlo dojít tak daleko, ale beru to. Až dosud to bylo skvělé. Hrát s Modanem, hrát s hráčem jako je on, to hrozně hodně pomáhá, vše začalo dobře, ale ani nejde dostatečně dobře vyjádřit, jak moc. Hned od začátku vše klapalo a jen doufám, že v tom tady budu pokračovat a udělám si tu před další sezónou jméno.

Očekával jsi před sezónou, že bys mohl mít takový úspěch?

Ne, nenechávám se tím vyvést z míry. Nikdy jsem si ani nepomyslel, že bych mohl být v podobné pozici. Ale víš co? Až do teď to bylo dobré a doufám, že to tak bude i nadále.

Bylo těžké se přizpůsobit NHL, když máš za sebou jen jeden rok profesionálního hokeje?

Minulý rok jsem dělal to, co bylo třeba (v AHL). Neměl jsem na to vstoupit do NHL rovnou z juniorky, takže jsem minulý rok dělal v AHL vše, co bylo třeba, to mi dodalo sebedůvěry a naučil jsem se řadu dalších drobností, které byly nezbytné, abych se mohl stát hráčem NHL. Od té doby jde vše dobře.

Zažil jsi nějaký výjimečný moment v NHL a co to bylo?

Jo, já pocházím z Whitby v Ontariu a když jsem vyrůstal, byl jsem fandou Leafs. Všichni byli velice zapálení fandové Leafs, takže hrát v Air Canada Centre, to byl moment, kdy jsem si říkal „je to vůbec pravda?“ a přesto se mi podařilo dát v tomto zápase hat trick, bylo to šílené, nikdy na to nezapomenu.

Tvoje první bitka byla proti Derricku Brassardovi a už po první ráně to vypadalo, že je hotovo (později se ukázalo, že si Brassard vykloubil rameno).

(Směje se) Jo, tak to nevím, ale myslím, si, že tak věci prostě chodí a věci jako tato se prostě stávají. On mě k bitce vyzval a je škoda, co se mu stalo, ale to k hokeji patří.

Hodně lidí říká, že bys mohl být favoritem na zisk Calder trophy pro nejlepšího nováčka NHL. Sleduješ souboj o tuto trofej a pokud bys mohl volit, komu bys dal svůj hlas?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *