Hlavní zprávy

STARS VSTOUPILI DO NOVÉ SEZÓNY VÝHROU 3:2 V PRODLOUŽENÍ NAD RANGERS!!!

DALLAS začínal svůj 4 zápasový trip zápasem proti New York Rangers, pro které to byl už 2 zápas v tomto ročníku. Ten prohráli na půdě Washingtonu vysoko 5:1 a doufali tak ve výhru před domácím publikem. Jenže byli to právě hráči DALLASU, ze kterých sršela energie v 1. třetině, kdežto domácí jakoby byli unavení ze včerejšího zápasu. DALLAS lépe kombinoval a dostával se do střeleckých příležitostí, ale gól nepadl. Probíhala poslední minuta zápasu, když se k odraženému puku dostal PETERSON, obhodil si obránce a krásným beckhendem dal svůj první gól v prvním zápase NHL! STARS tak odcházeli do šaten s jednogólovým náskokem.

2. třetinu začal DALLAS také lépe a dostal možnost přesilové hry. Sraženou HEISKANENOVU střelu na bránu si stáhl projíždějící FAKSA, který nekompromisně poslal puk do brány – 2:0. Jenže pak DALLAS přestal hrát, domácí se dostávali do tlaku a uzavírali hráče STARS v obraném pásmu. HOLTBY ještě dokázal fantastickým zákrokem lapačkou zabránit jistému gólu, jenže na odraženou střelu Adama FOXE už nedosáhl a tak RANGERS snížili na rozdíl jedné branky. Další tečovanou střelou od modré se pak New Yorku podařilo vyrovnat, to před bránou tečoval Kreider.

V posledním dějství měli oba týmy velké šance na to, aby zápas strhli na svou stranu, ale skvělí brankáři byli vždy proti. Fantastický výkon HOLTYBHO zastínilo jeho střídání kvůli zranění, ve svém 1. zápase se ale předvedl skvěle. KHUDOBIN ale neméně skvělým výkonem svůj tým podržel a dovedl ho až do prodloužení. V tom rozhodl svým 1. gólem v prodloužení HEISKANEN! Nejprve skvěle v defenzivní činnosti obral Panarina, následně se dostla do samostaného úniku, který zakončil nekompromisní střelou pod víko. DALLAS tak vstoupil vítězstvím do nové sezóny a dodal si sebevědomí do dalších zápasů. V tom dalším na nás čeka BOSTON BRUINS.