Aktuality

Dallas nadělil Rangers desítku

Dallas – NY Rangers 10:2 (3:1, 1:1, 6:0)

Mike Ribeiro skóruje. V zápase si připsal celkem 4 body (2+2)
Mike Ribeiro skóruje. V zápase si připsal celkem 4 body (2+2)
(Autor – AP Photo/Tim Sharp)

Po prohře v Denveru se hráči Dallasu vrátili na vítěznou vlnu stylem nevídaným. V domácím zápase deklasovali Rangers v poměru 10:2.

Stars zaznamenali deset gólů poprvé za celé své působení v Dallasu. Naposledy v celé historii klubu se jim to podařilo v listopadu 1992, kdy jako Severní Hvězdy porazili San Jose 10:3.

Mike Ribeiro a James Neal vstřelili dva góly, Sutherby, Richards, Lehtinen, Brunnström, Ott a Sydor po jednom. Třemi asistencemi se blýskl Matt Niskanen, dvěma Mike Modano.

„Je fajn vidět různé hráče, jak dávají góly. Naše hra byla dnes večer opravdu na výši. Hráli jsme jednoduše a tlačili jsme se do zakončení, zlepšili jsme procentuální využití přesilovek.“
útočník Stars Steve Ott

První gól přitom vstřelili na začátku čtvrté minuty Rangers. Střela Dubinského se odrazila od zadního mantinelu a Žerděv hbitě poslal puk do brány mezi tyčí a Turcovým betonem – 0:1.

Do konce první třetiny ale Stars kontrovali třemi zásahy. Po Richardsově dobrém napadání se k puku dostal v předbrankovém prostoru Brian Sutherby a bylo srovnáno – 1:1. Ve dvojnásobné přesilovce se po rychlé kombinaci dostal ke střele Steve Ott a u tyčky připravený Ribeiro byl u uvolněného puku první – 2:1. Minutu před koncem úvodní části tečoval hostující obránce puk do vlastní sítě po Richardsově střílené přihrávce na Erikssona – 3:1.

Po změně stran vrátil hosty do hry opět Nikolaj Žerděv, když v přesilovce tečoval Rozsívalovu střelu tak šikovně, že s pomocí domácích hráčů skončil puk v síti – 3:2. Za tohoto stavu měli Stars několik velmi slibných šancí, ale nedokázali přidat další gól. Důležitou branku vstřelil až v závěru druhé třetiny Mike Ribeiro. Po Ottově fyzické hře u mantinelu se k puku dostal Ribeiro a v akci dvou proti jednomu zvolil střelu – 4:2. Jak se později ukázalo, byl to gól rozhodující.

„Čtvrtý gól v podstatě rozhodl zápas. Ott získal puk výborným napadáním a Ribeiro skóroval.“
trenér Stars Dave Tippett

Rangers totiž už nedokázali vstřelit další branku a naopak Stars si ve třetí třetině doslova otevřeli střelnici a hosty vypráskali celkem šesti vstřelenými brankami! Nejprve po dalším skvělém napadání v hostujícím pásmu našel Ribeiro v mezikruží volného Lehtinena – 5:2. Poté se trefil uzdravený Fabian Brunnström – 6:2, v přesilovce se z mezikruží lahůdkově trefil Steve Ott – 7:2. Než stačil domácí hlasatel vyhlásit úspěšného střelce branky, zavezli Stars puk do pásma a od modré čáry skóroval Darryl Sydor – 8:2.

V závěru zápasu se dvakrát ke slovu dostal i nováček James Neal. Na konci 16. minuty si našel vyražený puk po Sydorově střele a poslal jej do branky. Sydor mimochodem při střele zlomil hůl. No a na začátku 18. minuty zavezl taktéž v přesilovce puk do pásma Brunnström, posunul jej na Neala a tan pečetil výsledek zápasu na 10:2.

Stars čtyřikrát skórovali proti týmu s nejlepším oslabením v lize a dostali se na páté místo v západní konferenci.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Ribeiro – Lehtinen

Obranné dvojice

Grossman – Hutchinson

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *