Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars dostali od Vancouveru kanára

Každá série se jednou skončí. Dallas tahal před zápasem šňůru pěti vítězství v řadě, Vancouver čtyřikrát v řadě prohrál. V posledních dvanácti vzájemných zápasech navíc Dallas neprohrál a tak byl před zápasem papírový favorit jasný. Jenže NHL je liga, kde se na papírové předpoklady nehraje, kde může každý porazit každého. No a podle toho to také v neděli odpoledne na ledě v American Airlines Center vypadalo.

Lehtonen střídá Bishopa v brance Dallasu (nhl.com)
Lehtonen střídá Bishopa v brance Dallasu (nhl.com)

Domácí trenér Ken Hitchcock udělal v sestavě několik změn. obránce Heatheringtona nahradil uzdravený Julius Honka a do sestavy se také vrátil Martin Hanzal, který už se uzdravil po zásahu pukem do kolene.

1. Třetina

Ve třetí minutě sice Seguin ve vlastním pásmu vyhrál vhazování, jenže Reid Boucher obral Hamhuise za brankou o puk a poslal jej na bránu. Ben Bishop si betonem kotouč srazil za brankovou čáru – 0:1. Ve 12. minutě ujel po chybě Janmarka v útočném pásmu Virtanen a mezi betony gólmana Bishopa zvýšil na 0:2. Mezitím už Bishop chytil několik střeleckých pokusů hostí a velkou šanci Bouchera. Ve 14. minutě poslal Daniel Sedin do volného prostoru Thomase Vaneka, který poskakující kotouč napálil bez přípravy na bránu. Puk prosvištěl Bishopovi okolo vyrážečky a zapadl přesně ke vzdálenější tyči – 0:3.

2. Třetina

Do druhé třetiny zamíchal Hitchcock se sestavou, ale nebylo to nic platné. Když v přesilovce při vyloučení kapitána Benna poslal pohotovou střelou Vancouver do čtyřbrankového vedení Horvath, střídali se v brance Dallasu gólmani. Kari Lehtonen udržel čisté konto zhruba deset minut, když jej pohotovu tečí překonal Hanzalem laxně bráněný Boucher – 0:5.

3. Třetina

Ani ve třetí třetině se domácí střelci neprosadili. Nejblíže byl ke gólu asi Faksa, a Spezza, ale oba střelecké pokusy zneškodnil gólman Markstrom. Hosté přidali ještě jeden gól, když Gudbransonova střela od modré čáry prošla Lehtonenovi mezi tělem a lapačkou – 0:6.

Dallas tak nevyužil možnosti posunout se před St. Louis na třetí místo v divizi a prohrál nejhorším výsledkem v sezóně. Stars se hůře pohybovali, prohrávali osobní souboje, nedokázali si vytvořit vyložené šance. Můžeme spekulovat, jestli za špatným výkonem stála únava z náročného programu nebo podcenění soupeře.

Statistika

Dallas – Vancouver 0:6 (0:3, 0:2, 0:1)

Video

Sestava

Jamie Benn – Tyler Seguin – Alexander Radulov
Antoine Roussel – Radek Faksa – Tyler Pitlick
Devin Shore – Jason Spezza – Mattias Janmark
Remi Elie – Martin Hanzal – Brett Ritchie

Esa Lindell – John Klingberg
Dan Hamhuis – Greg Pateryn
Stephen Johns – Julius Honka

Ben Bishop
Kari Lehtonen

Nehráli: Jason Dickinson, Gemel Smith, Dillon Heatherington
Zranění: Marc Methot (koleno)

Souvislosti

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.