Aktuality

Modano si ve Vancouveru vystačil sám

Vancouver – Dallas 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Henrik Sedin posílá Vancouver do vedení
Henrik Sedin posílá Vancouver do vedení
(Autor – AP Photo, CP/Adrian Lam)

Jako správný kapitán se představil ve Vancouveru Mike Modano. Ve chvíli, kdy se Dallas trápil v koncovce, vstřelil dvě branky a zařídil tak vítězství Stars v poměru 1:2.

Úvod bez branek

1. třetina

Vancouver před uzávěrkou přestupů posílil zejména v defenzivě, a tak se na ledě objevil jak Eric Weinrich, tak Keith Carney i Sean Brown. Brankář Mika Noronen seděl na střídačce, do hry by měl zřejmě zasáhnout v příštím zápase. Dallas posílil taktéž v defenzivě. Willie Mitchell již na začátku třetí minuty fauloval vysokou holí a vysloužil si čtyřminutový trest.

Již po dvou minutách se však síly na ledě srovnaly, proti pravidlům se provinil Brendan Morrison a z přesilovky domácích nebylo nic.

Přestože Dallas domácí v úvodní části zcela přestřílel, odcházelo se do kabin za bezgólového stavu, neboť domácí střelci si počínali stejně špatně jako ti hostující. Ono se ani nebylo co divit, že nevstřelili gól, na Turca vyslali pouhopouhé dvě střely.

Henrik Sedin skóruje ve vlastním oslabení

2. Třetina

I ve druhé třetině si Stars udržovali jak herní, tak střeleckou převahu, jen ji nebyli schopni vyjádřit gólově. Zřejmě se ještě psychicky nevzpamatovali ze zápasu v Calgary, kde se nedokázali prosadit vůbec.

Největší šanci hostí nevyužil ve 14. minutě Brenden Morrow.

Když už se zdálo, že gól nepadne ani ve druhé třetině, vyrobily Hvězdy chybu při své vlastní přesilové hře. Henrik Sedin elegantně obešel Sergeje Zubova a zcela osamocen nadvakrát překonal hostujícího gólmana – 1:0.

„Ta inkasovaná branka nás nemohla zlomit, na to jsme hráli příliš dobře.“
Jon Klemm

Mike Modano dvěma brankami otáčí zápas

3. Třetina

Nepříznivě se vyvíjející zápas však není pro Dallas ztracen ani po dvou odehraných třetinách. Již osmkrát jej v letošní sezóně dokázali otočit a podařilo se jim to i podeváté.

V 5. minutě objel branku Jussi Jokinen, našel na druhé straně Mika Modana, který z nulového úhlu poslal kotouč do sítě – 1:1.

Vancouver hrál ve třetí třetině jediné oslabení, přesto se mu stalo osudným. I druhá gólová akce Dallasu začala u Lehtinena, autorem finální přihrávky byl však tentokrát Niko Kapanen, který od pravého mantinelu nabil na modrou Modanovi. Na jeho střelu byl Alex Auld krátký – 1:2.

„Opět jsme se dokázali vyhrabat z problémů, do kterých jsme se sami dostali. Byli jsme dostatečně trpěliví, a to zřejmě rozhodlo.“
Mike Modano

Canucks neskládali zbraně. Pomohlo jim vyloučení Sergeje Zubova na začátku 19. minuty. V přesilovce odvolali gólmana, v šesti proti čtyřem zavřeli Dallas v pásmu a zle mu zatopili. Vyrovnat se jim však přes veškerou snahu nepodařilo.

Poznámky

  • Jere Lehtinen – 18:45 min, +0, (0+2)
  • Willie Mitchell – 15:33 min, +1, (0+0)
  • Jaroslav Svoboda – 6:27 min, +0, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott  – Guerin
Svoboda – Ott – Barnes

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *