Aktuality

Mike Modano pokořil rekord i San Jose

San Jose – Dallas 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)

Mike Modano překonává Nabokova i rekord Phila Housleyho
Mike Modano překonává Nabokova i rekord Phila Housleyho
(Autor – AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Dvěma brankami rozhodl Mike Modano o vítězství Dallasu v San Jose v poměru 1:3 a současně pokořil rekord Phila Housleyho. O nynějška je Modano neproduktivnějším v USA narozeným hráčem v historii NHL.

Modano střílí dva góly, Carle koriguje

1. Třetina

Domácí Žraloci začali utkání aktivně a během prvních dvou minut vyslali na Turca pět střel, žádná si ale cestu za brankovou čáru nenašla. Až poté se Dallas dostal k první střele na branku a ta hned skončila v síti. Sergej Zubov našel křižnou přihrávkou od pravého mantinelu na levém křídle najíždějícího Mika Modana, jenž zavezl puk do pásma. S kotoučem na holi nikterak nespekuloval a napálil jej na Nabokovovu branku. Střela měla dostatečnou přesnost i razanci a Modanův gól číslo 510 byl na světě – 0:1.

Necelou půlminutku po vedoucí brance byl vyloučen obránce Stars – nováček Matt Niskanen a Dallas udeřil ve vlastním oslabení podruhé. Gólu předcházelo dalších pět střel domácích hráčů, ale Turco byl stále stoprocentně úspěšný. V samotném závěru oslabení donutili důrazným napadáním Lehtinen a Modano domácí k chybě. Modano si obhodil Matthewa Carlea a uháněl na Nabokova. I ve svých 37 letech Modano svým strážcům ujel a backhandovým šťouchnutím poslal kotouč mezi Nabokovovy betony. Dallas vedl 0:2 a Mike Modano se konečně stal neproduktivnějším hráčem v NHL narozeným v USA.

V 7. minutě úvodní třetiny přišel vlastním přičiněním o hůl Jevgenij Nabokov, tudíž rozhodčí nařídili trestné střílení, jenže Sergej Zubov domácí branku minul.

Ještě v první třetině se domácí konečně dočkali úvodní branky. V přesilové hře se o ni postaral obránce Matt Carle, pro něhož to byla premiérová trefa v letošní sezóně – 1:2.

Ott zvyšuje náskok

2. Třetina

Kdyby jste na začátku druhé třetiny řekli domácím hráčům, že gól, který vstřelili v úvodní části bude jejich posledním, zřejmě by vám nevěřili. Ale Marty Turco se rozhodl, že Modanův velký večer zkrátka nepokazí a po celý zápas přiváděl domácí střelce k zoufalství.

Navíc už ve třetí minutě druhé třetiny byl gólový účet zápasu uzavřen. Steve Otta vyslal do samostatného úniku Todd Fedoruk a Ott s ním naložil tak jak je třeba, puk poslal do sítě – 1:3.

Zhruba šest minut před koncem druhé části totiž rozhodčí neuznali Ozolinšův gól pro postavení Milana Michálka v brankovišti a domácím se to vůbec nelíbilo.

„Sandisův gól měl být uznán. Nebylo tam nic, čím by mohl Milan Turcovi bránit. Byl by to pro nás velmi důležitý gól.“
Trenér San Jose Ron Wilson

Bezchybný Turco

3. Třetina

Ve třetí části pokračoval Turco ve svém výborném výkonu a jak už bylo zmíněno, neinkasoval. V zápase tak zastavil 38 ze 39 puků na něj mířících a po právu byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Tou první byl samozřejmě Mike Modano.

„Myslel jsem na ten rekord každý zápas a trochu mě to sráželo dolů. Dnes jsem si nemohl přát lepší začátek, dvě střely na bránu a dva góly. Cítím velkou úlevu. Od začátku sezóny nešly věci tak jak jsem si přestavoval, tak věřím, že nyní se to konečně otočí.“
Mike Modano

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Fedoruk – Ott – Barch

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *