Hlavní zprávyZápasové reportáže

Kings sestřelili Dallas na jejich ledě

Dallas Stars doma nedokázali navázat na skvělé výkony ze Staples center, kde vždy zatím v letošní sezóně dokázali porazit obhájce Stanley cupu z Los Angeles Kings a podlehli tak v American Airlanes center 2:3.

48142_10152708668630215_1386583313_nPrůběh utkání

I. Třetina

Kings na Dallas doslova vlétli a ihned ve 2. střídání se již radovali ze vstřeleného gólu, když se prosadil největší kanonýr Los Angeles Jeff Carter a nutno podat, že mu pomohla i velká dávka štěstí, jelikož jeho „žabičku“ ještě nadzvedl nohou Dillon a puk tak přeletěl rameno Lehtonena – 0:1. Rychlý vstřelený gól hráčům Kings velmi pomohl, jelikož poté domácí na delší dobu k ničemu nepustili.

Až zhruba v 8. minutě se dostali domácí do lepšího zakončení a hned to byla velmi obrovská šance, když se puk odrazil ke zcela volnému Erikssonovi a ten tváří tvář Bernierovi tuto šanci totálně zazdil, když ani nedokázal trefit bránu.

Následně si oba týmy vyzkoušeli  přesilovou hru, ale ani jeden jí nedokázal využít. Kings se v 1. třetině dostali ještě k pár dobrým šancím, ale vždy je již vychytal Lehtonen. Nutno dodat, že Los Angeles 1. třetinu naprosto ovládlo, když za pouhou třetinu dokázalo přestřílet domácí tým poměrem 13:4.

II. Třetina

Tak, jak skončila první část tak bohužel pro Dallas začla i ta druhá. Kings stále pokračovali v jejich dominanci v tomto zápase a Stars se nemohli vůbec dostat do hry. Naštěstí pro domácí byl v bráně Lehtonen, který dokázal zastavit veškeré pokusy Los Angeles.

Stars měli strašně velký problém již v rozehrávce a také s výborným napadáním Kings. Na hráčích Los Angeles nebylo vůbec poznat, že hrají již své 2 utkání ve 2 dnech a spíše naopak Dallas působil více ospalým dojmem.

Nakonec to však nebyli Kings, kdo změnil stav utkání, ale Stars dokázali srovnat po nádherné přihrávce Goligoského za obranu Los Angeles, kde byl rozjetý Jamie Benn a ten zasunul puk mezi betony Berniera – 1:1. Dallas mohl následně přidat ještě jeden gól, když v úniku 2 na 1 ujížděli Benn a Nystrom, ale bohužel již Nystrom nedokázal trefit kotouč.

Po 2. třetině byl střelecký rozdíl mezi týmy ještě více markantní, když Kings přidali dalších 18 střel a Dallas měl opět jen 4 pokusy.

III. Třetina

Dallas tak pokračoval v urputné defenzívě a pouze sporadicky vyrážel do nějakého náznaku útoku. Bohužel však již v 5. minutě třetí částí domácí inkasovali, když Vincour nesmyslně ve vlastním pásmu zkoušel zadovku naslepo a samozřejmě puk sebral Clifford a ten jej předal Bradu Richardsonovi, který nedal již Lehtonenovi šanci a trefil puk pod břevno – 1:2.

Uběhlo 69 sekund a Kings se radovali znovu. Střelu Browna ještě dokázal vyrazit před sebe, ale tam byl pouze nikým nehlídaný Justin Wiliams, který nadvakrát v klidu dorazil puk za Lehtonena – 1:3. Následně konečně přebrali otěže utkání domácí a ukázali, že také dokáží hrát hokej a né jen bránit.

Tlak domácích poté vyústil v přesilovou hru, kterou v jejím závěru využil Ray Whitney, který propálil vše, co mu stálo v cestě a snížil tak stav utkání – 2:3. Kings se ještě museli hodně obávat, aby své vedení udrželi, protože Dallas doslova obstřeloval jejich branku a asi největší šanci měl Goligoski, který byl úplně sám v mezikruží, ale bohužel nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče. Kings tak nakonec udrželi těsný výsledek a částečně vrací Dallasu jeho výhry z Staples centre.

Kari Lehtonen si poradil s 37 pokusy hostujících střelců (92,5 %) a byl  vyhlášen 2. Hvězdou utkání.

Hvězdy Utkání

1. Hvězda utkání – Brad Richardson (1+0)

2. Hvězda utkání – Kari Lehtonen (92,5 %)

3. Hvězda utkání  Anže Kopitar (0+0)

Statistiky utkání

Dallas Stars – Los Angeles Kings 2:3

Třetiny: 0:1,1:0,1:2.
Branky a nahrávky: 34. Ja. Benn (Goligoski), 52. Whitney (Goligoski,Roy) – 1. Carter (Richards, Penner), 46. Richardson (Clifford), 47. Wiliams (Brown, Voynov). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci:  18118. Střely na branku: 15:40. Průběh utkání: 0:1,1:1,1:3,2:3.

Sestava

Nystrom – Benn – Jagr
Whitney – Roy – Eriksson
Smith – Eakin – Cole
Petersen – Roussel – Vincour

Dillon – Robidas
Goligoski – Daley
Rome – Larsen

Lehtonen (Bachman)