Hlavní zprávyZápasové reportáže

Vancouver oplatil Dallasu domácí prohru

Vancouver vyhrál na ledě Dallasu přesně stejným výsledkem, jakým v posledním vzájemném zápase prohrál na svém ledě. Stars dvakrát vedli a Vancouver dokázal vždy srovnat. Na začátku třetí třetiny odskočil Vancouver na rozdíl dvou branek a Dallas už nedokázal srovnat.

eakin-sedinStars se vrátili po kanadském tripu s dobrou náladou, protože si na kluzištích soupeřů nepočínali zase tak špatně. Jenže doma prohráli s Calgary a prohráli i s Vancouverem. Byla to třetí prohra z posledních čtyř zápasů a Stars díky ní klesli na bilanci 8-8-1.

V posledních čtyřech zápasech inkasovali Stars 18 gólů, což činí hrozivý průměr 4,5 inkasované branky za zápas. Všechny góly inkasovali náhradníci Kari Lehtonena, který se v zápase ve Vancouveru zranil. Přestože Dallas všeobecně špatně brání a problém nebude jen na straně brankářů, Lehtonen má bilanci 7-2-1 a Bachman s Nihlstorpem 1-6-0.

Slavnostní vhazování provedl bývalý gólman Stars Marty Turco, který drží klubový rekord se 262 vítězstvími. Fandové ho navíc vybrali do nejlepšího týmu Dallas Stars za posledních 20 let.

1. Třetina

Tentokrát se do branky postavil Nihlstorp a nebylo to zrovna exclentní představení. Dallas poslal do vedení hned v úvodu zápasu Jamie Benn. Přesná střela z nulového úhlu skončila v brance. Jamie mířil s chirurgickou přesností – 1:0. Hosté srovnali v polovině první třetiny v přesilovce. Nejprve nastřelili tyč, dostali puk na modrou a i Alex Burrows otřel svou střelu o tyč, jenže teď už puk skončil v brance – 1:1.

V úvodní třetině zaujal střet Bieksy s Loui Erikssonem, jenž se  ledu zvedal jen velmi těžce.

2. Třetina

Druhou třetinu načal obrovskou hrubicí Jordie Benn, Nihlstorp však situaci vyřešil a z protiútoku se prosadil backhandovou střelou Michael Ryder – 2:1. Asistenci na Ryderově gólu si připsal i zmíněný Jordie Benn, neboť po Nihlstorpově zákroku uzmul kotouč a uháněl s ním do útočného pásma.

Pěknou šanci připravil Reilly Smith pro Erikssona, ten ještě situaci vylepšil na Dillona, ale ten Schneidera nepřekonal. O chvíli později při hře 4 na 4 vysunul Hamhius Bieksu, jenž lehce prošel okolo Philipa Larsena a backhandem poslal touš mezi Nihlstorpovy betony – 2:2.

V polovině zápasu následovala Bitra Antoine Roussela a Zacka Kassiana. Roussel v úvodu zápolení uštědřil soupeři několik pěkných úderů. pak ale Kassian přetáhl Rousselovi dres přes hlavu a udělal si z něj fackovacího panáka. Bitka tentokrát asi nedala Dallasu dostatečný impulz. Benna ve velké šanci vychytal betonem Schneider.

3. Třetina

Vancouver vstřelil v úvodu závěrečné části vedoucí gól. Jason Garrison nastřelil Roussela, ten se s bolestivou grimasou sesunul k ledu a svíjel v bolesti. Garrison střelu opakoval a skončila v síti – 3:2. Jen o chvíli později propadl Romemu puk na červené čáře, Canucks umně rozjeli brejk a po pěkné kombinaci vyšachovali bránícího Goligoskiho i gólmana Nihlstorpa – 4:2. Aaron Rome se už nestačil k Henriku Sedinovi vrátit.

Dallas odpověděl gólem z hole kapitána Brendena Morrowa. Ten potrestal ledabylou rozehrávku Keslera a pohotově překonal Schneidera – 4:3. Závěr zápasu poznamenalo vyloučení Dereka Roye. Vancouver totiž v přesilovce nepůjčil Dallasu puk a vítězství si pohlídal.

Dallasu nebylo nic platné, že tentokrát hráči zápas odmakali a trenér byl s jejich nasazením spokojen. Body si odvezl Vancouver.

Statistika

Dallas – Vancouver 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)

Sestava

Morrow – Benn – Jágr
Eriksson – Roy – Smith
Roussel – Eakin – Ryder
Nystrom – Fiddler – Garbutt

Dillon – Robidas
Rome – Goligoski
Jordie Benn – Larsen

Nihlstorp (Bachman)

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.