Hlavní zprávyZápasové reportáže

Nihlstorp vychytal první vítězství v NHL, odnesli to Žraloci

Dallasu se konečně sešly dva klíčové faktory, které několik zápasů v jejich hře chyběly. Konečně zachytal gólman a přesilovka vypadala k světu. Cristopher Nihlstorp vychytal na čtvrtý pokus první vítězství v NHL, bodově se prosadili hvězdy z první formace Benn a Jágr. V součtu to znamenalo vítězství proti diviznímu rivalovi ze San Jose, včetně dvou důležitých bodů do tabulky západní konference.

nihlstorp-thorntonDomácí hala American Airlines Center byla vyprodána do posledního místa a konečně bylo cítit pořádné napětí. Do města přijel opravdový rival – San Jose Sharks.

Hokejisté se divákům odměnili, připravili parádní představení. Skvělé zákroky brankářů, výborný hokej typický pro západní konferenci. Hokej plný fyzické hry, perfektní obrany. K vidění byla také vskutku hvězdná rvačka, to Jamie Benn a Joe Thornton shodili rukavice.

1. Třetina

Už v první třetině ztratili Stars obránce Aarona Romea, jenž odstoupil po zásahu pukem. Ještě předtím ale stačil Rome odklidit puk z brankoviště a uchránit tak Nihlstorpovo čisté konto.

2. Třetina

První gól obstaral až na konci druhé třetiny Jaromír Jágr. V přesilovce Stars hostím pěkně zavařili, Eriksson svou šanci jako už tradičně neproměnil. Akce ale pokračovala a Jaromír z předbrankového prostoru poslal do sítě Bennův centr – 1:0.

3. Třetina

Úvod třetí třetiny přinesl další gól v přesilovce v brance Antti Niemiho. Goligoski posunul na modré čáře puk na Rydera. Michael Ryder si popojel s pukem na holi směrem k bráně a švihem vystřelil. Přestože neměl Niemi zakrytý výhled, puk skončil v brance – 2:0.

Žraloci snížili ve dvojnásobné přesilovce. Joe Thornton si srovnal Patricka Marleua na buly tak jak potřeboval. Vyhraným vhazováním mu poslal přihrávku a než se Nihlstorp přesuhul k druhé tyči, měl puk v brance. Parádní akce – 2:1.

Sharks srovnali v půli třetí třetiny, jenže rozhodčí gól neuznal a ještě vyloučil Thorntona za nedovolené bránění brankáři.

V ostrém bruslařském souboji narazili šest minut před koncem do zadního mantinelu Larsen a Vingels. Oba dva se z ledu zvedali jen velmi ztěžka. A protože se Philip Larsen už do hry nevrátil, dohrávali Stars zápas na čtyři obránce. Larsen si navíc za zákrok vysloužil menší trest, který za něj odseděl Reilly Smith.

Gólovou tečku obstaral střelou téměř od modré čáry Jamie Benn, jenž tak stihl v zápase hattrick Gordie Howa. Přesná střela švihem a bez přípravy až téměř od modré čáry se zastavila až v síti – 3:1.

Statistika

Dallas – San Jose 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky: 40. Jágr (Benn, Eriksson), 41. Ryder (Goligoski), 58. Jamie Benn (Goligoski, Jágr) – 43. Marleu (Thornton). Střely na branku: 28:32. Diváci: 18 584.

Sestava

Morrow – Benn – Jágr
Eriksson – Roy – Smith
Roussel – Eakin – Ryder
Nystrom – Fiddler – Garbutt

Dillon – Robidas
Rome – Goligoski
Benn – Larsen

Nihlstorp (Bachman)

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.