Hlavní zprávyZápasové reportáže

Kari Lehtonen vychytal shutout, Stars porazili Anaheim

Do Dallasu zavítaly Kachny z Anaheimu a hrály v podstatě o všechno, protože pokud by prohrály bylyb by bez šance na play off. Stars si naopak výhrou mohli upevnit těsné vedení v Pacifické divizi. Do sestavy Stars se konečně po 18. zápasech vrátil zraněný kapitán Brenden Morrow i minule absentující Steve Ott. Připraven naopak nebyl Souray, takže v obraně nastoupil Adam Pardy.

První třetina se obešla bez branek, Stars byli snad o malinko lepší, dobrým pohybem si dělala prostor Bennova formace. V závěru třetiny se po vtipné kombinaci Benn – Morrow – Ott ocitl v šanci posledně jmenovaný. Jenže to měl přes hokejku a netrefil přesně.

Stars se dostali do tempa sérií vyloučení Ducks, některá rozhodnutí byla trochu přísnější, ale rozhodčí to zkrátka zapískali. Ve dvojnásobné přesilovce pak Benn krásně přes brankoviště našel Morrowa a ten věděl co před poloprázdnou brankou s pukem – 1:0.

Po té měl příležitost k úniku Ryder, ale tísněn Sbisou nezakončil přesně. O chvíli později Ryder našel před brankou úplně volného Erikssona. Bránící hráči situaci špatně vyhodnotili a Loui měl skvělou příležitost, jenže puk mu přeskočil hokejku. Rozhodčí pak pustili několik hraničních zákroků a jakoby kompenzovali přísnější vyloučení Ducks.

Za zmínku stojí i faul Robidase po kterém ošklivě narazil do mantinelu Perry, jenž se držejíce za rameno těžce zvedal. V následné přesilovce střílel po vyhraném buly Višňovský jen doprostřed brány a Kari Lehtonen jeho střelu kryl. Lubomír byl v ideální pozici a jen přesnější muška scházela tomuto zkušenému beku k vyrovnání.

V závěru zápasu se Radek Dvořák nepěkně narazil obličejem na mantinel, když se snažil trefit soupeře. Opustil led i střídačku a do hry se již nevrátil. Nervy domácích fandů navíc pocuchal i uzdravený kapitán dalším z jeho repertoáru zbytečných vyloučení. Do konce zápasu zbývalo necelých šest minut a pro Morrowa to bylo již třetí vyloučení v zápase. Selänne ale lehce přidržel Robidasovi hokejku a bylo po přesilovce.

O chvíli později propadli Kachny po šanci a Fiddler s Nystromem jeli dva na nikoho, jenže obrovskou šanci neproměnili. Zachovali se totiž při její realizaci jak školáci.

Do prázdné branky poslal puk při power play Ducks Michael Ryder – 2:0. Byl to jeho 30. gól v sezóně a vyrovnal tak své osobní maximum.

Kari Lehtonen vychytal 20. shutout v kariéře, třetí v sezóně.

Statistika

  • Dallas – Anaheim 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Sestava

Eriksson – Ribeiro – Ryder
Morrow – Benn – Ott
Nystrom – Fiddler – Dvořák
Vincour – Wandell – Burish

Fistric – Robidas
Goligoski – Larsen
Daley – Pardy

Lehtonen – Bachman

Highlights

  • Ducks zblokovali 25 střel.
  • Stars porazili Ducks v 6 z posledních 7 zápasů.
  • Jamie Benn bodoval v každém utkání po návratu z marodky.
  • Stars mají v posledních 10. zápasech bilanci 9-0-1 a vedou Pacifickou divizi.
  • Kari Lehtonen nastoupil v 17. z posledních 19. zápasů.
  • Morrow se zlepšil na 514 bodů a je v historické tabulce bodování Stars na 9. místě společně s Jere Lehtinenem

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.