Aktuality

V divokém zápase porazil domácí Boston hráče Dallasu 6:3

Boston – Dallas 6:3 (4:0, 0:1, 2:2)

Dallas měl před sebou druhý zápas hraný v měsíci únoru, v tom prvním podlehl na vlastním ledě vancouverským Kosatkám 1:4. Hvězdy zamířili do Bostonu, aby se zde utkali o body s místními bostonskými Medvědy. Oba kluby vedou své divize a patří jim třetí místo ve svých konferencích.

Stars z posledních čtyř utkání jen jednou vyhráli a třikrát prohráli. Bruins mají velmi dobrou formu, z posledních jedenácti zápasů rovnou osm zápasů vyhráli a jen třikrát prohráli. Skvělou sezonu prožívá bostonský brankář Tim Thomas, který vede mezi brankáři v celé NHL v těchto ukazatelích: nejvyšší procentuální úspěšnost zákroků – 94,5%, nejnižší brankový průměr – 1.82, nejvíce výher – 25, nejvyšší počet čistých kont – 7. Tim Thomas ale proti Dallasu nechytal, do branky se postavil Tuukka Rask. Branku Hvězd strážil od začátku Andrew Raycroft.

Tyto kluby se v probíhající sezoně střetávají poprvé. Z posledních čtyři klání vyhrál Dallas i Boston každý dvakrát.

Začátek zápasu byl opravdu hodně divoký. Hned v první sekundě se poprali Steve Ott a Gregory Campbell. O další sekundu později se do sebe pustili Krys Barch a Shawn Thornton a. O další dvě sekundy později se poprali ještě Brian Sutherby a Adam McQuaid. Góly taktéž na sebe nenechaly dlouho čekat. Už po pětatřiceti sekundách poslal Medvědy do vedení Milan Lucic. Po osmdesáti vteřinách přidal další branku domácích Patrice Bergeron. Domácí režie ještě ani neodvysílala sestavy obou týmů a Boston vedl 2:0. Dallas prostřídal brankáře, Andrewa Raycrofta nahradil Kari Lehtonen. Ten ale čisté konto neudržel dlouho. V desáté minutě ho překonal svou druhou brankou Patrice Bergeron a v sedmnácté minutě zvýšil už na 4:0 Shawn Thorton. Ve čtvrté minutě se ještě ve čtvrtém pěstním souboji předvedli Adam Burish a Andrew Ference. Dallas se první část opravdu nepovedla, čtyřikrát inkasoval a žádný gól sám nevstřelil. Diváci v hale byli svědky čtyř bitek! V první třetině bylo vyloučeno celkem jedenáct hokejistů!

Ve druhé periodě snížil na 1:4 z pohledu Dallas obránce Karlis Skrastins. V jednatřicáté minutě Daniel Paille velice nešetrným způsobem ze slepé strany udeřil do hlavy Raye Sawadu

a následovala mela. Paille byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání a vedení NHL ho suspendovalo na čtyři zápasy. V této části bylo vyloučeno celkem osm hráčů. Domácí si udrželi třígólový náskok.

Ve třetí třetině Stars zápas notně zdramatizovali. Hned na začátku překonal Raska v oslabení kapitán Brenden Morrow a už jen na rozdíl jedné trefy snížil Brad Richards, ale domácí nějaké větší drama do závěru nepřipustili. O necelé dvě minuty zvýšil na 5:3 povedenou střelou Tyler Sequin. Dallas ještě zkusil hru bez brankáře, ale risk mu nevyšel, do opuštěné klece skóroval Brad Marchand. Ve třetí třetině byl vyloučen je jeden hráč – Matt Niskanen za podražení. Jaká to změna oproti minulým dvěma třetinám. Duel nabídl opravdu zajímavou podívanou. Dallas na ledě Bostonu nespěl a podlehl mu 3:6.

Video highlights

Hvězdy zápasu

1. P. Bergeron (2+1)

2. T. Rask (30 zákroků)

3. B. Marchand (1+2)

Sestava

Útočné formace

Neal – Richards – Erikssson
Morrow – Ribeiro – Langenbrunner
Ott – Burish – Sawada
Sutherby – Gagnon – Barch

Obranné dvojice

Grossman – Robidas
Woywitka – Daley
Skrastins – Niskanen

Brankáři

Raycroft, Lehtonen

Přesilovkové formace

1
Langenbrunner – Ribeiro – Morrow
Robidas – Richards
2
Eriksson – Ott – Neal
Niskanen – Richards
3
Gagnon – Richards – Neal
Niskanen – Daley

Formace v oslabení

Ott – Eriksson – Skrastins – Robidas
Burish – Gagnon – Skrastins – Robidas
Ribeiro – Morrow – Grossman – Daley
Burish – Eriksson – Skrastins – Daley

Sledování Hvězd

  • Dallas prohrál počtvrté za pět zápasů
  • Hvězdy za posledních pět utkání inkasovali 25 branek!
  • Boston přestřílel Dallas 35:33
  • Poměr vyloučených hráčů: 10:10
  • Ani jeden tým nevyužil přesilovou hru: Dallas 0 ze 3, Boston 0 ze 4
  • Stars se výrazně lépe vedlo na vhazování, vyhráli 42 ze 64 vhazování (66 procent)
  • 17 565 diváků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *