Aktuality

Hvězdy vítězí již popáté v řadě, tentokrát padlo Calgary

Dallas 3:1 Calgary (1:1, 1:0, 1:0)

Na neutuchající vítěznou formu Dallasu doplatili i kanadští Flames, kteří na domácí půdě Stars padli v poměru 1:3.

Na kluzišti opět exceloval dallaský gólman Marty Turco. Strážce domácí svatyně čelil v celkovém součtu 25 střelám, z nichž pouze jedna prošla za jeho záda.

To Miikka Kiprusoff byl pod větší palbou. V každé z třetin na něj útočící soupeř vyslal minimálně 10 projektilů a v každé z třetin se soupeř navíc radoval právě z jednoho vstřeleného gólu.

Avšak o samotné otevření skóre se postarali hosté. Běželo pár posledních vteřin přesilové hry za vyloučeného Briana Sutherbyho když se po nepřehledné situaci před bránou domácích prosadil bystrý Mike Cammalleri – 0:1.

Hvězdy kontrovaly až v samotném závěru prvního dějství, kdy se, taktéž během přesilové hry po teči Niskanenovy střely mezi skórující zapsal Jere Lehtinen – 1:1.

A do třetice z přesilové hry padl i třetí gól, druhý pro tým Stars. V 5. minutě druhého dějství se podařilo navýšit na 2:1 mladému forvardovi Jamesi Nealovi, který bekhendem poslal kotouč za záda ležícího Kipprusoffa.

Skóre po několika dramatických chvilkách z druhé a třetí třetiny, kdy se např. zaskvěl na Boydovu gólovou střelu senzačně reagující Turco, uzavřelo na stavu 3:1 pro domácí, když se čtyři minuty před závěrečnou sirénou prosadil Brad Richards, jenž si tak připsal již druhý bod v zápase (první za asistenci na Nealově brance).

Poznámky

  • Steve Ott, Mike Ribeiro a Jere Lehtinen se v tomto zápase bodově prosadili a připsali si tak alespoň jeden bod již v pátém zápase v řadě.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Ribeiro – Lehtinen
Neal – Modano – Conner

Obranné dvojice

Grossman – Hutchinson

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *