Aktuality

Hvězdy na Silvestra proti Ďáblům zázářily

Dallas – New Jersey 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)

Hvězdy ukončily rok 2008 vítězstvím. Vzrůstající forma hráčů z Dallasu během prosince se potvrdila i v zápase proti New Jersey, jednomu z výše postavených týmů v tabulce NHL.

Domácí Stars předvedli stejně jako v předchozím utkání skvělý výkon, tentokrát však si už dva vítězné body vzít nenechali. I přes nepříznivý start do utkání, kdy hráli dvakrát během úvodních deseti minut v oslabení 4 na 5, se dokázali ujmout vedení.

Právě během jednoho ze zmíněných oslabení se podařilo Trevoru Daleymu zavést v brejku kotouč až do útočné třetiny, kde z levého křídla přesně nacentroval Loui Erikssonovi, nejgólovějšímu střelci Dallasu v letošní sezóně. Švédský talent si kotouč sklepl a udělal to, co mu předtím už osmnáctkrát zajistilo gól. Přesnou střelou překonal gólmana Deviils Scotta Clemmensena a z vlastního oslabení tak otevřel skóre zápasu – 1:0.

Pro Stars to byl vůbec první vstřelený gól z oslabení letošní sezóny. Hráči NJ na něj dokázali odpovědět poměrně brzy a to hned dvěma přesnými zásahy do sítě Martyho Turca.

První z nich přišel v polovině 18. minuty, kdy se po spolupráci s Eliášem prosadil Mike Mottau – 1:1.

Druhý se hostům podařilo vsítit až v samotném závěru první třetiny využívaje při tom početní převahy 5 na 4. 24 vteřin před závěrečnou sirénou se z bezprostřední blízkosti před Turcovou branou opřel do kotouče David Clarkson a vystřelil tak svému týmu vedení – 1:2.

Ovšem to co přišlo s druhou třetinou se nedá nazvat jinak než absolutní dominancí domácích. Už jen poměr vystřelených kotoučů na bránu hovoří za vše – 19:2 pro Dallas Stars.

Není proto divu že si ztracené vedení dokázali gólově vystřílet nazpátek. V 6. minutě se po sadě přihrávek v útočném pásmu prosadil Landon Wilson a svým druhým gólem v sezóně vystřelil svému týmu srovnání – 2:2.

Gól na 3:2 přišel v polovině druhého dějství a postaral se o něj dorážející Mark Parrish během přesilové hry.

Své vedení si už vzít nenechali, Marty Turco do konce utkání už ani jednou neinkasoval. Zoufalý čin týmu hostí vytáhnout půl minuty před koncem vlastního gólmana z brány se jim tak vymstil – skóre na 4:2 uzavíral svým druhým gólem v utkání a 20. v sezóně vůbec Loui Eriksson.

„Ve druhé třetině jsme určovali tempo hry. Pro tým (Devils), jenž hrál den předtím zápas, to bylo náročné.“
trenér Stars Dave Tippett

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Ribeiro – Parrish
Neal – Modano – Lehtinen

Obranné dvojice

Grossman – Hutchinson

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *