Aktuality

Tobias Stephan a Richardsův útok zařídili vítězství proti Wild

Dallas – Minnesota 4:2 (3:1, 1:0, 0:1)

Tobias Stephan rozehrává puk i v leže
Tobias Stephan rozehrává puk i v leže
(Autor – AP Photo/Matt Slocum)

Do Dallasu přijela Minnesota a přivezla sebou druhou nejlepší obranu v soutěži, jenž ještě neokusila v základní hrací době hořkost porážky. Stars ale předvedli velmi dobrý výkon a po zásluze zvítězili.

Do branky Dallasu se od první minuty postavil poprvé v letošní sezóně Tobias Stephan a Stars začali od prvních chvil zostra. Uběhlo totiž pouhých 13. vteřin a domácí vedli 1:0. První formace dobře napadala v pásmu hostí, Ribeiro přistrčil kotouč kapitánu Morrowovi a ten pohotově skóroval.

Hosté dokázali odpovědět přesně o šest minut později. Na trestné lavici seděl Steve Ott a Marc Andre Bergeron poslal od pravého mantinelu kotouč rovnou do vinglu. Střela byla přesná a pohotová a Stephan neměl šanci – 1:1.

S další brankou byli na řadě domácí a podařilo se jim to ve 13. minutě. Po Ottově výborném napadání hostující rozehrávky, se k puku dostal Richards. Jeho přihrávka zpoza branky skončila pod tělem gólmana Bäckströma, agresivní Steve Ott jej ale dotlačil za brankovou čáru.

Útočná formace Ott – Richards – Avery celkově oplývala velkou aktivitou, její složení se trenéru Tippettovi náramně povedlo. Steve Ott vnesl po zranění do sestavy Dallasu spoustu energie, Richards odehrál zřejmě svůj nejlepší letošní zápas a Avery se zlepšuje snad s každým střídáním. Není proto divu, že v 16. minutě přidal pohotovou střelou Brad Richards další branku – 3:1.

Půl minuty před koncem první třetiny pak ještě ujížděl na Bäckströma Mike Ribeiro, ale jeho backhandový blafák si cestu do sítě nenašel.

Po změně stran vyměnili hosté brankáře a do klece se postavil Josh Harding. Hostům to ale příliš nepomohlo. Dallas hrál tentokrát velmi dobře. Už nebyly k vidění chyby v obranné fázi, Stars se lépe pohybovali, lépe napadali. Útočné akce už měly i myšlenku.

„Posledních pár dnů jsme hodně makali na obranné práci, trénovali souboje jeden na jednoho a myslím že výsledek už byl dnes vidět.“
útočník Stars Steve Ott

A když se v defenzívě přece jen něco nepovedlo, v brance stál nováček Tobias Stephan. Ten sice od prvních minut působil poněkud nervózním dojmem a několik střel mu vypadlo z rukavice, chybu ale neudělal a s přibývajícím časem, přibývalo i jeho sebevědomí.

Ve druhé třetině předvedl několik velmi dobrých zákroků a hráči Stars jej na druhé straně kluziště napodobili. Při vyloučení Nicka Schultze se už zdálo, že si Dallas s přesilovkou nebude vědět rady, až zavezl puk do pásma Sean Avery, přenechal jej do tandemu Niskanenovi a ten přesnou střelou zvýšil na 4:1. Pro Niskanena to byl první gól v sezóně a pro Minnesotu první inkasovaný gól v oslabení.

Třetí třetina žádné výrazné zvraty nepřinesla. Wild snížili v přesilové hře, když Brunettovu přihrávku před branku si do vlastní sítě srazil Fistric. Právě Mark Fistric inkasoval ve druhé třetině tvrdou ránu pukem, ale „tank na bruslích“ v zápase pokračoval bez problémů dál.

Poněkud hůře dopadl kapitán Brenden Morrow, který několik minut před koncem zápasu dostal pukem do obličeje a okamžitě spěchal do kabin k ošetření. Hosté se ještě v závěru snažili utkání zdramatizovat, k čemuž jim napomohlo Modanovo vyloučení, ale Stars výborně bránili a power play 6 na 4 skončila neúspěchem. Wild museli gólmana do branky vrátit a Stars tak komfortně zvítězili ve zřejmě nejlepším výkonu sezóny.

„Je skvělé radovat se z vítězství. Kluci přede mnou hráli skvěle, a tak to pro mě bylo celkem snadné.“
brankář Stars Tobias Stephan

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Richards – Avery
Neal – Modano – Crombeen

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *