Aktuality

Skvělý Stephan vychytal Dallasu alespoň bod

Chicago – Dallas 2:1 pp (0:1, 0:0, 1:0, 1:0)

Setkání generací, aneb Patrick Kane ujíždí Miku Modanovi
Setkání generací, aneb Patrick Kane ujíždí Miku Modanovi
(Autor – AP Photo/Jerry Lai)

Stars se po dvou domácích zápasech představili v Chicagu a nakonec si díky skvělému výkonu Tobiase Stephana odvezli jeden bod za prohru v prodloužení.

Morrow posílá Stars do vedení

1. Třetina

Skóre zápasu otevřel hostující kapitán Brenden Morrow. v přesilové hře si vyměnil puk s Mikem Ribeirem, poslal je za bránu Niklasi Hagmanovi, odkud si finský křídelník nabruslil před bránu a zakončil backhandem. Puk se ale odrazil gólmanovi Lalimovi od betonu a rovnou k přijíždějícímu Morrowovi – 0:1.

V brance Stars nastoupil k premiérovému utkání v NHL nováček Tobias Stephan. Ten musel hned v úvodu zápasu čelit dvojnásobní početní převaze domácích. A přesto, že chvílemi působil nejistým dojem, svůj tým podržel a do kabin tak Hvězdy odcházely s jednogólovým náskokem.

Druhá třetina bez branek

2. Třetina

Ve druhé gól nepadl a to i přesto, že k němu měl Brenden Morrow velmi blízko, ale podruhé mu už Patrick Lalime skórovat nedovolil.

Na počátku 14. minuty přišpendlil Jere Lehtinena na mantinel tvrdým hitem David Kočí a Krys Barch ihned na jeho zákrok reagoval pěstním soubojem, ostatně tak jak to v první třetině udělal Trevor Daley po zákroku Kevyna Adamse na Sergeje Zubova.

Lang vyrovnává v samém závěru

3. Třetina

Ve třetí třetině vrhlo Chicago všechny své síly do útoku. Na Stephana vyslali domácí hráči celkem 20 střel a až ta poslední skončila v síti. To běžela poslední minuta normální hrací doby. Na trestné lavici seděl Jeff Halpern a po 18 vteřinách se k němu přidal Mike Modano. Blackhawks odvolali gólmana Lalima, tudíž hráli v šesti proti třem. Od modré pálil Jonathan Toews a před brankou kotouč tečoval český centr Robert Lang – vyrovnáno 1:1. Do konce zbývaly necelé dvě vteřiny.

„Je to velmi frustrující, vítězství bylo tak blízko. Do konce zbývalo jen 1,5 vteřiny. Kotouč jsem uviděl pozdě a na dorážku jsem již nemohl zareagovat.“
Tobias Stephan, brankář Stars

Prodloužení

Domácí byli vyrovnávacím gólem povzbuzeni a navíc pokračovala jejich početní výhoda, tentokráte 4 na 3. V ní pak nabil Patrik Kane ostrými Jasonu Williamsovi, jenž z první poslal kotouč do sítě – 2:1.

„Tobias odehrál pekelný zápas a je neštěstí, že jsme pro něj nedokázali zvítězit.“
Dave Tippett, trenér Stars

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Winchester – Ott – Barch

Obranné dvojice

Brankáři

Stephan, Turco

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *