Aktuality

Edmonton dal Hvězdám lekci z produktivity

Edmonton – Dallas 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Sheldon Souray lehce zvyšuje na 2:0
Sheldon Souray lehce zvyšuje na 2:0
(Autor – The Canadian Press/John Ulan)

Pověstnou lekci z produktivity udělili domácí Oilers hostům z Dallasu ve vzájemném zápase. Star sice přestříleli Edmonton v poměru 39 – 19, ale na cestu si nepřibalili žádný bod. Prohráli lehce 4:1.

V první třetině měl Dallas výhodu tří přesilových her a ani jednu nedokázal přetavit v gólovou odměnu. Zato domácí byli v koncovce přesní a důrazní, což jim v úvodní části vyneslo dva vstřelené góly.

Na konci deváté minuty vnikl do pásma Dallasu po pravém křídle Erik Cole a jeho střela přes obránce skončila v síti – 1:0. Druhý gól vstřelili domácí o necelou minutu později. Modanova formace ztratila puk v útočném pásmu, domácí hráči zakombinovali ve středním pásmu. Výsledkem byla přihrávka na najíždějícího Sheldona Souraye, který velmi lehce prošel mezi obránci Daleym a Robidasem no a následně podobně lehce skóroval – 2:0.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Dallas střílel na Rolosona ze všech možných i nemožných pozic. Domácí byli, co se střelby týče o poznání skoupější, o to lépe si ale počínali v zakončení. Další taková situace, ve které si Olejáři věděli rady, byla přesilová hra v 8. minutě. Od modré čáry střílel Sheldon Souray, kotouč od tyče odražený poslal do odkryté klece Dustin Penner – 3:0. Další gól mohl přidat Gilbert Brule, ale svou střelu z pravého křídla poslal do tyče Turcovy branky.

Ke slovu se tak konečně dostal i Dallas, když nováček James Neal snížil po Lehtinenově střele na 3:1. Byla to ale pohříchu záležitost ojedinělá.

Před druhou přestávkou se pustili do bitkařského souboje Krys Barch a Zack Stortini. K radosti kanadských diváků to byla už třetí bitka v zápase. Budiž to důkazem faktu, že zápasy mezi Dallasem a Edmontonem mají vždy velký náboj. V první třetině se porval Barch se Strudwickem a Landon Wilson s Pennerem, přičemž Wilson se při bitce zranil.

Třetí třetiny pak nepřinesla do vývoje zápasu žádnou převratnou změnu. I v této třetině Dallas přestřílel edmonton a i tentokrát mu to nebylo nic platné. Jediný gól třetí třetiny vstřelil v přesilové hře z mezikruží Andrew Cogliano po přistrčení od Roberta Nilssona.

„Jestliže chceme být dobrý tým, musíme hrát dobře každou noc. Dnešní zápas je jako facka do tváře našemu týmu. Dnes jsme nepracovali dost poctivě. Od prvního k poslednímu hráči, nikdo nemakal tak jak by bylo třeba.“
trenér Stars Dave Tippett

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Ribeiro – Parrish
Neal – Modano – Lehtinen

Obranné dvojice

Grossman – Hutchinson

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *