Aktuality

Stars bez Averyho zvítězili v Calgary

Calgary – Dallas 1:3 (0:1, 1:1, 0:2)

Hvězdy poprvé v letošní sezóně zvládli vyhrát dva zápasy za sebou. Zasloužili se o to výhrou 3:1 na ledě kanadských Flames, avšak chyběl u toho Sean Avery, velká předsezónní posila, jenž byl několik hodin před utkáním suspendován.

Trenér Tippett tak musel narychlo řešit problém s absencí jednoho křídelního útočníka. A zvládl to bravurně, jeho tým dokázal vstřelit tři branky, což na výhru bohatě stačilo.

O první z nich se v 7. minutě postaral Toby Petersen, jenž za Kiprusoffova záda dorážel střelu Robidase – 0:1. Jednalo se zároveň o jediný gól úvodního dějství, v němž domácí Calgary přestřílelo hosty v poměru 9:5.

Flames však brzy po první přestávce srovnali zásluhou Davida Mosse, který dorážel po Lombardim Aucoinovu střelu vteřinu po návratu vyloučeného Robidase na led, a jenž tak jako jediný ze svého týmu překonal jinak bezchybného Martyho Turca – 1:1.

Marty Turco kraloval a ze zbylých 12ti střel, na něj vyslaných během druhého dějství, nepustil ani jednu. V útočné fázi o něco méně aktivnější Stars toho chytře využili a již v 8. minutě šli znovu do vedení.

Trevor Dayley vyslal přesným pasem do brejku Brunnströma, který pak nadvakrát překonal gólmana domácích a připsal si tak svou již sedmou branku v sezóně – 1:2.

Tlak domácích vyvrcholil třetí třetinou. Útoky Flames byly k nezastavení, což ovšem neplatilo také pro vyslané střely. Marty Turco měl svůj den, Calgary z něho bylo nervózní a zoufalé. Na chuť si u něj nepřišel třeba Adrian Aucoin, jenž se vyraženou střelu ještě snažil v těsné blízkosti branky dorážet, či také Daymond Langkow, který se snažil využít nepřehledné situace před bránou hostí střelou z úhlu.

Škoda jednoho inkasovaného gólu z celkem 37 střel, jinak by si Turco připsal vůbec první shutout letošní sezóny. Avšak i tak se mohl radovat, jeho tým vyhrál letos vůbec poprvé dvakrát v řadě. Konečný stav skóre pak ještě upravil na 1:3 již dvanáctigólový Louie Eriksson střelou do prázdné brány.

„Turco dnes exceloval, stejně tak Toby Petersen. Bylo to týmové vítězství, jehož jsme dosáhli i za nepříznivé situace s mnoho zraněnými hráči a po kontroverzní záležitosti, jež náš tým dnes postihla.“
trenér Stars Dave Tippett

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Neal – Ribeiro – Parrish
Barch – Wilson

Obranné dvojice

Sydor – Hutchinson

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *