Aktuality

Zápas skvělých gólmanů rozhodl Kyle Turris

Phoenix – Dallas 1:0 sn (0:0, 0:0, 0:0, 1:0)

Kyle Turris proměňuje rozhodující penaltu
Kyle Turris proměňuje rozhodující penaltu
(Autor – AP Photo/Paul Connors)

Po nepovedeném zápase v Detroitu následovalo utkání na půdě divizního rivala a zároveň přímého konkurenta v boji o play off, na půdě Phoenixu.

Turcovi se v zápase podařilo vychytat první čisté konto v sezóně, ale na vítězství to nestačilo. Na druhé straně si totiž podobným způsobem počínal Ilja Bryzgalov a vychytal veškeré střelecké pokusy hráčů Stars.

„Zasloužili jsme si lepší osud, je to smůla.“
brankář Stars Marty Turco

Stars totiž předvedli lepší výkon než v zápase v Detroitu, přestříleli domácí Kojoty v 38 ku 28 střelám, ale za výborného Bryzgalova puk zkrátka ne a ne dostat. Ten předvedl několik výborných zákroků už v první třetině, při šancích Neala, Lehtinena nebo Erikssona.

„Myslím, že jsme dnes hráli mnohem víc jako tým. Hned v úvodu jsme měli několik šancí, ale nenašli jsme způsob jakým dostat puk do sítě.“
útočník Stars Brad Richards

Pro Bryzgalova to byl druhý shutout v letošní sezóně.

„Bryzgalov byl bezpochyby naším nejlepším hráčem dnes večer. Když je brankář vaším nejlepším hráčem, život je pak mnohem snazším.“
trenér Coyotes Wayne Gretzky

Turco vytáhl svoje nejlepší zákroky v závěru zápasu, zejména ten při šanci Turrise byl jen těžko uvěřitelný. Kyle Turris si jej kličkou položil na zem, dal si kotouč na backhand a zakončoval do odkryté klece. Turco se ale hbitě přesunul a i přesto, že Turris puk dost zvedl, Turco jej akrobaticky chytil vyrážečkou.

A protože rozhodnutí nepřineslo ani prodloužení, muselo přijít na samostatné nájezdy. V nich Turca překonal Mueller, Reinprecht i Turris a když na druhé straně skóroval pouze Neal a Ribeiro, brali Coyotes bod navíc, byť byla Ribeirova penalta velmi efektní.

Poznámky

  • Dallas hrál bezgólový zápas naposledy 21. prosince 1999 proti Calgary

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Ribeiro – Lehtinen
Neal – Modano – Petersen

Obranné dvojice

Grossman – Hutchinson

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *