Aktuality

Dallas ostudně podlehl Red Wings

Detroit – Dallas 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)

Stars narazili na rozjetý celek z Detroitu a na jeho domácím ledě inkasoval celkem šest branek. Sami dokázali skórovat jen jednou a tak se z ledu Joe Louis Areny klidili do šaten se značnou ostudou.

Skóre se otevřelo záhy, již v 5. minutě první třetiny. Marián Hossa po vyhraném vhazování vystřelil lehkou střelu z rohu útočné třetiny na kterou gólman hostí nestačil včasně zareagovat – 1:0.

O několik minut později, přesněji během 12. minuty, siréna zazněla znovu. Po Kronwallově tvrdé střele dorážel Daniel Cleary kotouč do odkryté brány a svým hbitým postřehem zajistil svému týmu vedení už 2:0.

Po prvním dějství to na ledě vypadalo podobně. Domácí vstřelili opět dvě branky a jeho soupeř se tak za stavu 0:4 dostal do zoufalé situace.

Třetí gól obstaral obranou hostí opomenutý Kirk Maltby, který po Kopeckého střele z levého křídla dorážel odražený kotouč z opačné strany – 3:0.

Pár minut na to z přesilové hry skóroval Tomas Holmström, jenž z blízkosti tvrdou ranou překonal nijak nezastíněného Martyho Turca – 4:0.

Dave Tippett se na třetí třetinu rozhodl postavit do brány namísto Turca málo zkušeného Švýcara Tobiase Stephana. Na něj hráči s rudým křídlem na prsou stačili za 20 minut vyslat rovných 15 střel. Dvě z nich Stephan pokrýt nedokázal.

Avšak další dva góly z holí hráčů Detroitu přišly až časném gólu Louieho Erikssona z 1. minuty třetího dějství. Nejlepší střelec Texaského týmu si díky efektivní teči Daleyovy střely připsal svůj již 21. gól v sezóně – 4:1.

O necelých pět minut později se během dalšího vyloučení dallaského hokejisty prosadil Pavel Dacjuk, aby na něj po takřka šesti minutách navázal Henrik Zetterberg, jenž gólem na 6:1 uzavíral pro hosty dosti ostudný výsledek utkání.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Ribeiro – Conner
Neal – Modano – Lehtinen

Obranné dvojice

Grossman – Hutchinson

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *