Aktuality

Brodeur vychytal nulu, Stars ostudně prohráli

New Jersey – Dallas 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Martin Brodeur si dělá pořádek v brankovišti
Martin Brodeur si dělá pořádek v brankovišti
(Autor – AP Photo/Rich Schultz)

Výhra na ledě Rangers, jakoby byla z jiné sezóny nebo snad dokonce z jiného světa. Dallas opět předvedl matný výkon a to je to řečeno velmi diplomaticky. Následně tak celkem pochopitelně na ledě New Jersey jednoznačně prohrál v poměru 5:0.

Od prvních minut bylo zřejmé, kdo je na ledě doma. Ďáblové se sice nikam nehnali a trpělivě bránili vlastní polovinu hřiště, když se už ale s kotoučem někam vydali, stálo to za to. A kolikrát to stálo za to i bez kotouče, protože výborné napadání domácích přineslo ovoce hned ve druhé minutě zápasu.

Daley obtěžován dvěma protihráči za vlastní brankou ztratil puk, Langenbrunner s ním vyjel před branku a Niskanen ustupoval tak dlouho, až Langenbrunner zavěsil – 1:0.

V polovině úvodní části měli hosté z Texasu první možnost sehrát přesilovou hru, ale naložili s ní vskutku mizerně. Ostatně přesilová hra Dallasu, to je všeobecně v letošní sezóně jedno velké trápení. Když už se totiž Dallas do pásma dostane a usadí se v něm, chybí hráčům pohyb, moment překvapení, myšlenka, přesná střela a důraz před brankou. Je toho vskutku dost.

Další gól přidali domácí po změně stran a opět u toho byla dvojice Niskanen Daley. Prvně jmenovaný nechal Maddena vniknou do pásma a namísto kontaktu před ním jen galantně ustupoval. John Madden nabídnutou šancí nepohrdl – 2:0.

Třetí hřebíček do Dallaské rakve zatlouk opět Madden a stalo se tak jen minutu a 12 vteřin po gólu druhém. Bryce Salvador nastřelil puk na Turca, který jej pouze vyrazil před sebe. U volného kotouče byl, světě div se, první Madden a bylo to 3:0. Což trenér Tippett nevydržel psychicky a poslal do braky Tobiase Stephana. Turco z ní totiž rozhodně neodjel sám.

A pokud se vám bude mé konstatování, že Turco mezi těmi třemi góly předvedl ještě několik výborných zákroků, zdát jako hloupý žert, pak věřte že to je pravda. Dallas hrál opravdu velmi, velmi špatně.

Stars neměli ani po výměně gólmanů dostatek čehokoliv na srovnání nebo dokonce zvrat v zápase a tak Jersey přidali další dva góly do sítě nováčka Stephana. V klidu si dokráčeli pro dva ligové body a slavný Martin Brodeur vychytal 98. zápas bez inkasované branky v NHL. Do rekordu Terryho Sawchuka mu schází už jen pět shutoutů.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Neal – Modano – Crombeen

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *