Aktuality

Mathieu Garon vychytal třetí nulu v sezóně

Los Angeles – Dallas 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Jeremy Roenick právě skóroval. Daley přšiel Hedbergovi na pomoc pozdě
Jeremy Roenick právě skóroval. Daley přišel Hedbergovi na pomoc pozdě
(Autor – AP Photo/Niklas Larsson)

Dallas bez zraněných Zubova a Modana nedokázal najít recept na bezchybného Garona v brance Los Angeles.

Právě díky Modanově absenci odehrál Brenden Morrow první zápas v kariéře s kapitánským céčkem na dresu.

Celkem logicky došlo v sestavě i k několika změnám. Arnott s Morrowem se přesunuli do prvního útoku k Lehtinenovi, Jokinen nastoupil ve druhé formaci s Kapanenem a Miettinenem. Třetí lajně šéfoval Stu Barnes a na křídlech měl finsko – švédskou dvojici Hagman – Tjärnqvist. Čtvrtý útok zůstal beze změn.

Jeremy Roenick překonává výborného Hedberga

1. třetina

Z první vážnější příležitosti zápasu vytěžili domácí vedoucí branku. Sean Avery podržel za brankou Dallasu puk, zadovkou jej naslepo poslal před branku najíždějícímu Roenickovi, který nedal Hedbergovi šanci – 1:0.

Jen o třicet vteřin později nepřekonal brankáře Stars v dobré pozici mezi kruhy Dustin Brown. Puku se zmocnil Arnott a v rychlém protiútoku centroval před bránu. Najíždějící Morrow se stejně jako Brown neprosadil. Garon puk vyrazil a Morrow i s bránícím hráčem posunul Garonovu klec.

Johan Hedberg se vytáhl i v 16. minutě, když lapil šanci Mike Cammallerimu.

„Hedberg chytal skvěle, dal nám šanci na vítězství. My jsme ale nedokázali vstřelit gól, který by nás vrátil do hry.“
Dave Tippett

Promarněné příležitosti

2. Třetina

Hned ve 3. minutě prostřední části mohl podruhé v zápase skórovat Jeremy Roenick, jeho pokus však skončil na tyči a jakoby předznamenal další vývoj divizního souboje. Střelci se ne a ne prosadit.

Dallas totiž ve druhé třetině přidal a navzdory změnám v sestavě si vytvořil dostatek šancí.

V 8. minutě to byl v přesilovce Jussi Jokinen, v 11. minutě v další přesilovce Stu Barnes. Ve 12. minutě přerušilo nápor Dallasu oslabení při vyloučení Otta. V přesilovce mířil domácí Cammalleri stejně jako Roenick do tyče.

Ve 14. minutě měl hned dvě příležitosti v rychlém sledu Trevor Daley, ani jednou se však neprosadil. I po dvou třetinách tak svítil na ukazateli skóre stav 1:0.

Garon zůstává bezchybný

3. Třetina

V polovině 4. minuty měl další možnost vyrovnat Mathias Tjärnqvist, ale ani jemu se v koncovce nepoštěstilo. Z jeho šance však rezultoval faul Luca Robitailla. V následné přesilovce našel Kapanen v mezikruží Lehtinena, ale ani jeho pohotová střela v brance neskončila, Garon ji schoval ve své rukavici.

Dallasu zkrátka nebylo toho večera v Los Angeles souzeno skórovat. Garon byl prostě neprůstřelný. Nic nepomohla ani závěrečná hra se šesti hráči v poli. Kings tak vyhráli šestý z osmi vzájemných zápasů v základní části.

„Chtěli jsme LA porazit. Hráli jsme myslím dobře, ale potřebných branek se nám nedostalo. Oni to na nás letos zkrátka umí.“
Brenden Morrow

Poznámky

  • Jere Lehtinen – 18:55 min, +0, (0+0)
  • Jaroslav Svoboda – 8:14 min, +0, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *