Aktuality

Zubov a Arnott dirigovali velkolepý comeback

Dallas – Los Angeles 5:4 (0:4, 3:0, 2:0)

Mathieu Garon právě inkasoval rozhodující gól z hole Philippa Bouchera
Mathieu Garon právě inkasoval rozhodující gól z hole Philippa Bouchera
(Autor -CP)

Od 14. dubna 2004 čekali fanoušci v Dallasu na domácí utkání svých miláčků. Když už ta chvíle, kdy Stars vyjeli na led vyprodané arény přišla, diváci nestačili zírat.

Los Angeles rozpoutalo hotové peklo

1. Třetina

Dallas se totiž doslova a do písmene zapomněl v šatně. První střela na branku Marty Turca z hole Jeremyho Roenicka znamenala vedení 0:1. Na ukazateli času přibylo něco málo přes půl minuty a skóre se měnilo podruhé, když šťastným autorem byl Sean Avery. Zaraženým fandům však mělo být ještě hůř.

V 5. minutě seděl na trestné lavici Sergej Zubov a Jeremy Roenick přidal svou druhou gólovou trefu v utkání. Vrchol domácí nemohoucnosti přišel 9 vteřin před koncem úvodní části hry, když Dustin Brown zvýšil na hrozivých 0:4. Puk mu do šance připravil Pavol Demitra, který za brankou Stars oloupil nebohého Erskina.

„Každý je trochu nervózní a napjatý. Všichni stagnujeme. Musíme se dostat do pohybu, je to jen v našich hlavách. Do konce je ještě spousta času a vše může dopadnout úplně jinak.“
Mike Modano

Králové z Los Angeles vyslali na domácí svatyni devět střel a čtyři skončily v síti. V této chvíli by asi ve vítězství Dallasu věřil jen naprostý blázen.

„Uvažovali jsme zda Martyho nevystřídat. Namísto toho jsme ale nabádali hráče, aby Martyho od vystřídání zachránili.“
Dave Tippett

Zubov s Arnottem dávají domácím naději

2. Třetina

K protiofenzívě zavelel centr Jason Arnott ve čtvrté minutě. Na trestné lavici vysedával Nathan Dempsey a Arnott z prostoru levého kruhu využil přesnou asistenci od Zubova, i přesilovku.

V 5. minutě poslal Niko Kapanen od mantinelu přihrávku na levý kruh a Zubovovu střelu zastavila až síť Garonovy branky. O dvě minuty později se gólově prosadil opět Sergej Zubov. Morrow s Guerinem clonili před sítí, Arnott s Modanem přihrávali, Zubov střílel, Garon lovil puk ze sítě a Tom Kostopulos se po 17 vteřinách vracel z trestné lavice – 3:4.

Dallas byl najednou alespoň remíze nadosah. Z trapného debaklu se rázem stal hratelný zápas.

„Věnovali jsme jim vyhraný zápas. Přes čtyřbrankové vedení jsme jim nabídli několik přesilovek. Dallas se dostal zpět do zápasu a začal hrát svou hru.“
Mathieu Garon

Guerin srovnává, Boucher rozhoduje

3. Třetina

V 11. minutě třetí třetiny vyrovnal na 4:4 Bill Guerin, po umné teči střely Stephana Robidase a začínalo se odznova. Bylo zřejmé, že kdo dá gól, bude mít k vítězství už velmi blízko. Podařilo se to Hvězdám.

„Zatímco soupeř s přibývajícím časem slábl, my jsme sílili. Jejich obrana nefungovala tak dobře jako v první třetině. Dokázali jsme potrestat jejich chyby a popravdě jsme vstřelili i nějaké šťastné góly.“
Mike Modano

V čase 15:14 rozhodl bláznivé utkání Philippe Boucher. Jason Arnott mu vyhrál buly, Boucherovu střelu sice Garon dokázal vyrazit, ale od brusle jeho vlastního spoluhráče se puk odrazil do sítě.

„Jsem moc šťastný, že jsme se dokázali vrátit do zápasu a nakonec i vyhrát. Naši fanoušci byli skvělí a nezasloužili si takovou podívanou, jakou jsme předvedli v úvodní třetině.“
Philippe Boucher

Poznámky

  • Jason Arnott (1+3)
  • Bill Guerin (1+1)
  • Sergej Zubov (2+1)
  • Jere Lehtinen -2
  • Martin Škoula 24:25 min, +1, (0+0)
  • Jaroslav Svoboda 3:28 min, +0, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Svoboda – Ott – Oliver

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *