Aktuality

Turco dovedl tým k penaltám, Zubov je rozhodl

San Jose – Dallas 2:3 sn (0:2, 2:0, 0:0, 0:0, 0:1)

Turco zastavuje Patricka Marleaua
Turco zastavuje Patricka Marleaua
(Autor – AP Photo/Dino Vournas)

Podruhé v letošní sezóně dospěl zápas Dallasu až k samostatným nájezdům. Podruhé Marty Turco dvě penalty chytil, podruhé ji proměnil Zubov i Jokinen a podruhé z toho byl bonusový bod.

Úvod jak má být

1. Třetina

Stejně jako v Nashvillu, začal Dallas lépe než domácí tým. V šesté minutě otevřel při přesilové hře skóre Philippe Boucher, když po Modanově přihrávce prošla jeho střela od modré čáry až do sítě.

O dvougólové vedení se postaral centr druhé formace Jason Arnott. Při rychlé akci dva na dva vnikl po pravém křídle do třetiny San Jose. Namísto přihrávky na najíždějícího Morrowa volil přesnou střelu zápěstím a dobře udělal – 0:2.

Druhá část patří Sharks

2. Třetina

Domácí Žraloci srovnali krok i skóre ve druhé třetině.

Ve 12. minutě udržel Brad Stuart puk v útočné třetině, po jeho příhře následovala střela Marka Smitha, kterou Turco vyrazil. Najíždějící Steve Bernier pak lehce našel mezírku v Turcově výstroji. Neuplynuly ani dvě minuty a domácí se radovali podruhé.

Stephane Robidas poslal ve 12. minutě puk do hlediště a podle nových pravidel NHL vyfasoval menší trest. V přesilové hře pak střelu Patricka Marleaua usměrnil před brankou clonící Alyn McCauley mimo Turcův postoj.

Žraloci hru ve druhé třetině v podstatě kontrolovali. Dovolili Hvězdám vystřelit na Nabokova pouhých pět střel a sami mohli v poslední minutě zápas rozhodnout. Při přesilovce 5 na 3 (Arnott + Zubov) měl gól na holi Jonathan Cheechoo, Turco však bravurním přesunutím jeho šanci zmařil.

Turco drží Stars nad vodou

3. Třetina

San Jose ve třetí třetině pokračovalo v dobrém výkonu z třetiny předešlé, v brance Stars však úřadoval Marty Turco. V 8. minutě měl při jeho vyloučení příležitost Marco Sturm, ovšem neproměnil. Jelikož si podobně počínal ve 12. minutě i Milan Michálek, skončilo utkání v normální hrací době remízou 2:2.

„Ani za stavu 0:2 není v dnešní NHL rozhodnuto. Pro fanoušky není nic lepšího. Je to pro ně signál aby zůstali, protože utkání bude zajímavé až do konce. „
Ron Wilson

Prodloužení

Boj o bonusový bod vyzníval lépe pro Dallas, jehož největší příležitost zahodil hned v první minutě Bill Guerin. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy.

Penalty

Dallas zvolil stejnou taktiku jako v utkání v Coloradu přesně před týdnem. První se k exekuci postavil Sergej Zubov a po forhandovém blafáku poslal touš neomylně pod víko. Za domácí neproměnil Patrick Marleau.

„Mám rád naše šance v samostatných nájezdech.“
Marty Turco

Ke druhé penaltě se postavil Jussi Jokinen a počínal si stejně úspěšně jako Zubov jen s tím rozdílem, že po rychlém zamíchání poslal puk do opačného rohu. Vrátit do hry mohl domácí Jonathan Cheechoo, to by však musel najít skulinku v Turcově výstroji. Nenašel.

„Marty se zlepšuje. Dnes předvedl opravdu dobrý výkon, a to i v samostatných nájezdech.“
Dave Tippett

Poznámky

  • Mike Modano – 21:44 min, +0, (0+1)
  • Sergej Zubov – 27:07 min, +0, (1+1)
  • Martin Škoula – 19:40 min, +0, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott – Guerin

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *