Aktuality

Produktivní Gáborík, produktivní Minnesota

Minnesota – Dallas 6:3 (4:1, 1:2, 1:0)

Marián Gáborík otevírá skóre zápasu
Marián Gáborík otevírá skóre zápasu
(Autor – AP Photo/Jim Mone)

Přesně osm dní poté, co Dallas doma nasázel Minnesotě osm gólů, zavítal Dallas do St. Paul na domácí led Wild a role se téměř vyměnily. Minnesota vrátila Stars potupnou porážku a od osmi nastřílených gólů nebyla příliš daleko.

Minnesota dominuje

1. Třetina

První gól zápasu neobstaral nikdo jiný, než slovenský expres Marián Gáborík. Ve vlastním oslabení dostal na modré čáře přihrávku od Pavola Demitry, obhodil si puk okolo Daleyho, nepolapitelně zrychlil a backhandovou střelou překonal Marty Turca – 1:0.

Jen o minutu později zvyšoval Pavol Demitra už na 2:0, puk zavezl před branku do skrumáže Pierre Marc Bouchard, kotouč vypadl ze spleti těl právě k volnému Demitrovi, který poodkrytou část branky trefil zcela přesně – 2:0.

Ve 13. minutě se u mantinelu potkal Steve Ott s Toddem Fedorukem a byla z toho dvouminutová hra po čtyřech bruslařích na obou stranách. Dle očekávání si s nestandardní situací poradili lépe domácí. Turco zareagoval na Rolstonovu střelu, která se ale nevydařila a před Bouchardem se opět poodkryla poloprázdná branka. Minnesota vedla 3:0 a Turco šel po čtyřech střelách z branky.

Jediná gólová náplast Dallasu v úvodní části hry nesla rukopis třetí formace. Pěkná přihrávka Niklase Hagmana našla na levém křídle najíždějícího Barnese a pěkná střela skončila v síti – 3:1.

Minnesota byla ale při chuti. Ještě do první sirény stihl přidat další gól Marián Gáborík. Aktivní napadání Fedoruka a Belangera přineslo chybnou Ottovu přihrávku do předbrankového prostoru k volnému Gáboríkovi. Smith neměl proti slovenskému střelci šanci – 4:1.

Stars snižují

2. Třetina

Těsně před koncem první třetiny se porval Morrow s domácím Vorosem, aby dvě vteřiny po začátku druhé třetiny shodili rukavice Fedoruk a Barch.

Ve druhé části hosté přidali na aktivitě a dobrou příležitost ke skórování měl Ribeiro s Miettinenem, nedokázali se ale prosadit. Domácí na tom byli zcela jinak, na začátku 11. minuty využil přesilovou hru Eric Belanger, když šikovně tečoval střelu Mariána Gáboríka – 5:1.

Dallas odpověděl dvěma brankami a do konce druhé třetiny zkorigoval děsivých 5:1 na 5:3. Nejprve si na modré vyměnili pozice Modano s Ottem, aby Steve Ott pěkným backhandem poslal kotouč pod břevno.

V minutě 19. manévroval s pukem na holi Ribeiro tak dlouho, až našel před brankou volného Niskanena – 5:3.

„Náš vstup do zápasu rozhodně nebyl povedený. První třetina byla hodně špatná a zápas se tam myslím rozhodl. Ve druhé třetině jsme se sice zlepšili a přišly i šance, ale dát takto bránícímu týmu tři nebo čtyři góly je velmi obtížné.“
centr Stars Mike Modano

Parrish uzavírá skóre

3. Třetina

Jestliže Dallas pomýšlel po druhé přestávce na zkorigování stavu utkání nebo dokonce na jeho vyrovnání, zůstalo pouze u myšlenky. Stars jsou totiž v posledních zápasech v ofenzivní fázi hodně naivní.

Jediný gól třetí třetiny tak opět zaznamenali domácí plejeři, když Burns zavezl okolo levého mantinelu puk do pásma, za brankou vybrzdil beky Dallasu tak efektně, že se u mantinelu srazili. Burns měl spoustu místa i času a před brankou byl díky oné srážce Niskanena s Norströmem úplně volný Mark Parrish – 6:3.

Minnesota dokázala v zápase skórovat ve vlastním oslabení, v přesilovce, ve hře 4 na 4 i v klasické hře 5 na 5 a zaslouženě zvítězila v sedmém z deseti posledních zápasů. To Dallas prohrál už potřetí v řadě a opět nevyužil přesilovou hru. Zraněný Sergej Zubov zřejmě chybí víc, než si mnozí dokáží přiznat.

„Oni vstřelili šest gólů namísto tří, a to je rozdíl. My jsme vstřelili tři namísto osmi gólů, a to je velký rozdíl.“
trenér Stars Dave Tippett

Poznámka

  • Dallas dostal šest gólů poprvé od 10. listopadu, kdy prohrál v Los Angeles 5:6 v prodloužení.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Modano – Halpern
Hagman – Barnes – Barch

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *