Aktuality

Utrápené vítězství pečetil Mike Ribeiro

Dallas – Minnesota 4:3 sn (1:1, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0)

Mike Ribeiro pečetí vítězství Dallasu
Mike Ribeiro pečetí vítězství Dallasu
(Autor – AP Photo/Tony Gutierrez)

Utkání týmů, které poslední tři zápasy prohrály a které mají napěchovanou marodku k prasknutí byl k vidění v Dallasu, když sem zavítala Minnesota.

Vzájemné zápasy 06/07

Góly střílí obránci

1. Třetina

Do vedení se dostali jako první hosté. Domácí prohráli souboj o puk za vlastní brankou, odtud se dostal až na modrou čáru, odkud ho nikým neatakovaný Petteri Nummelin poslal do sítě. Za Dallas nastoupil poprvé v letošní sezóně Vojtěch Polák a vůbec poprvé v kariéře Niklas Grossman a oba dva byli při zmíněném prvním gólu na ledě.

Vyrovnání přišlo ve 4. minutě, tedy necelou minutu po brance Minnesoty. Modano si v útočném pásmu u pravého mantinelu uchránil puk před dotírajícím Radivojevičem, nabil na modrou Philippe Boucherovi a jeho střelu zastavila až síť Backströmovy branky.

Hosté mohli podruhé vést v 19. minutě. Mikko Koivu objel zezadu branku a chytře zasunul puk pod Turcovy betony. Puk se pomalu sunul do brány, ale Turco jej před čarou zastavil a ukryl před pohledy nejen rozhodčích, ale i videa.

Eriksson využívá přesilovku, Rolston srovnává

2. Třetina

O první velkou příležitost Dallasu ve druhé třetině se postaral ve vlastním oslabení Jere Lehtinen. Vynikajícím napadáním získal puk, narazil si jej z Patrikem Štefanem, jenže jeho střelu zastavila tyč.

Na druhé straně jej taktéž při vlastním oslabení napodobil Wyatt Smyth, když se jeho dorážka nebezpečně otřela o břevno.

Dallas se ve druhé třetině přecejen dočkal vedení. Bývalý obránce Dallasu Martin Škoula poprvé výrazně zasáhl do vývoje zápasu. Byl totiž vyloučen. V přesilové hře našel Mike Ribeiro přihrávkou zpoza branky v předbrankovém prostoru nechráněnou hůl Loui Erikssona, jenž pohotově poslal puk do sítě – 2:1.

Zápasy Dallasu s Minnesotou mývají specifický náboj. Stars se z Minnesoty před lety odstěhovali a Divoši se vždy chtějí na Dallas vytáhnout. Proto není překvapivé, že ještě do konce třetiny bylo opět vyrovnáno.

V polovině 18. minuty uháněl ve vlastním oslabení Brian Rolston v samostatném úniku na Marty Turca, ale backhandovým blafákem jej nepřekvapil. Co se mu nepodařilo v minutě osmnácté, to si vynahradil v minutě dvacáté. Při další rychlé akci napřáhl z prostoru levého kruhu a Turco se za pukem jen smutně ohlédl.

Turco drží Dallas nad vodou

3. Třetina

Nástup do třetiny třetí nebyl nepodobný té úvodní. Mikko Koivu si v pravém kruhu řekl poklepem hokejky o led o přihrávku, Mark Parrish jeho prosbu vyslyšel a Koivu nedal Turcovi žádnou šanci – 2:3.

Podruhé se do vývoje zápasu vložil v 16. minutě už jednou zmiňovaný Martin Škoula. Ve vlastním pásmu manévroval s pukem na holi, Niklas Hagman ho donutil k chybě, přihrál mezi kruhy najíždějícímu Jokinenovi, jenž předvedl svou typickou střelu pod gólmanovu vyrážečku – 3:3.

Prodloužení

Jestliže se dá říct, že Minnesota byla v normální hrací době o chloupek lepším týmem, pak v prodloužení už byla převaha hostí zcela evidentní. A když ji umocnilo vyloučení Loui Erikssona, musela Dallas zachránit od prohry nejlepší Star na ledě – Marty Turco.

„Marty dnes předvedl několik skvělých zákroků a udržel nás ve hře až do konce. Pokud chcete uspět ve vlastním oslabení, musí být váš brankář nejlepším hráčem a to Marty dnes bezpochyby byl.“
Dave Tippett

Penalty

Penaltový rozstřel, to je silná disciplína Dallasu. Jako první se k penaltě postavil Sergej Zubov a forehandovým blafákem poslal puk pod víko. Na druhé straně jel Mikko Koivu, ale těsně minul.

Druhé kolo zahájil svým obehraným trikem Jussi Jokinen, přesto jeho střela pod vyrážečku skončila bez problémů v síti. To Brian Rolston si se zakončením nedělal žádnou hlavu a ruským blafákem poslal puk k pravé tyči.

Ve třetí sérii rozhodl rozstřel Mike Ribeiro. Mike velmi věrohodně naznačil kličku do backhandu a Backström mu ji zbaštil. Ribeiro si ale hbitě stáhl puk na forehand a zasunul jej do prázdné klece. Podobnou kličku použil v minulé sezóně Mike Modano, ovšem Ribeiro byl při jejím provedení mnohem šikovnější a elegantnější.

Trápící se Dallas tak porazil citelně oslabenou Minnesotu až na samostatné nájezdy.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *