Aktuality

Nicklas Lidström sestřelil Dallas

Dallas – Detroit 3:4 (1:2, 2:2, 0:0)

Modano sice snížil na 3:4, nakonec se ale radoval Nicklas Lidström
Modano sice snížil na 3:4, nakonec se ale radoval Nicklas Lidström
(Autor – AP Photo/Matt Slocum)

Již ve třetím zápase přišel Dallas o svou domácí neporazitelnost. Do Dallasu přijel Detroit a odvezl si s sebou oba dva body.

Detroit vždy o branku napřed

1. Třetina

Již od úvodního hvizdu bylo znát, že se Detroit pohybuje lépe než domácí hokejisté. Když nestačilo několik varování, otevřeli hosté ve druhé minutě skóre zápasu. Markovovu střelu Turco vyrazil pouze k Hudlerovi, jehož střela byla pohotová, tvrdá a přesná – 0:1.

Ve třetí minutě šel za podražení Miettinena na trestnou lavici Robert Lang a Dallasu trvalo pouze dvacet sekund než přesilovku využil. Jaroslav Modrý přihrál v obraném pásmu rozjetému Modanovi, který vlétl s pukem do útočné třetiny, prosmýkl se mezi obránci a s lehkostí sobě vlastní překonal Dominika Haška.

Po vyrovnání skóre Dallas vyrovnal i hru a možná měl i malinko navrch, jenže nebyl schopen svoje šance proměnit v góly. To Detroit s proměňováním problém neměl. Dvě minuty před koncem třetiny prohrál Barnes buly, Dacjuk našel od zadního mantinelu na modré číhajícího Lidströma, jehož tvrdá rána skončila v síti – 1:2. Pro novopečeného kapitána Red Wings to byl první gól v sezóně. Před brankou Turcovi nestínil nikdo jiný než Tomas Holmström.

Lidström pohřbil naděje Dallasu

2. Třetina

Dallas na začátku druhé třetiny dohrával přesilovou hru a podařilo se mu ji využít. Darryl Sydor střílel od modré čáry a Jussi Jokinen sklepl plachtící puk přímo mezi Haškovy betony – vyrovnáno 2:2.

Na začátku třetí minuty ale Sydor chyboval při rozehrávce ve vlastním pásmu. Holmström byl zcela sám před domácí brankou, Turco jeho pokus zneškodnil, ale proti dorážce Pavla Dacjuka byl již bezmocný. Pracně nabyté vyrovnání bylo rázem to tam.

Aby toho nebylo málo, v 5. minutě byl vyloučen Zubov, na konci jeho trestu Halpern. Detroit měl krátkou přesilovku 5 na 3, ale tu využít nedokázal. Turco ovšem při akrobatickém zákroku odhodil hůl a byl vyloučen. Řetězec nepříjemných událostí nekončil. Hned na začátku oslabení zlomil Stu Barnes hůl a tak byla dvojnásobná výhoda ještě umocněná. Dallas se statečně držel a na zemi ležící Barnesova hůl dvakrát překazila hostům kombinaci. Na konci přesilovky ale Lidström na modré napřáhl, puk zazvonil o tyč a skončil v síti. Do konce dvojnásobné přesilovky scházely tři vteřiny.

I Dallas měl výhodu dvojnásobné početní převahy a ve 13. minutě ji dokázal využít. Od modré čáry střílel Eric Lindros a Mike Modano poslal odražený puk do sítě – 3:4. Byl to čtvrtý Modanův gól v posledních čtyřech zápasech.

Hašek pochytal vše

3. Třetina

Dallas se ve třetí třetině snažil alespoň o vyrovnání, ale marně. Nepomohla ani čtyřminutová přesilovka při vyloučení Tomáše Kopeckého ani závěrečná hra bez brankáře. Když se v poslední minutě objevil sám před Haškem do té doby zcela neviditelný Morrow a nepřekonal jej, bylo jasné, že pověstný obrat se tentokrát konat nebude.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Halpern – Lindros

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *