Aktuality

Mike Modano vstřelil v NHL již 500 gólů

Dallas – Philadelphia 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)

Mike Modano střílí svůj pětistý gól v NHL. Modano scores the 500 goal.
Mike Modano střílí svůj pětistý gól v NHL
(Autor – Getty Images/Ronald Martinez)

Do Dallasu přijela Philadelphia a bylo to poprvé, co se v základní části na ledě Stars představil jeho bývalý kapitán Derian Hatcher.

Finská letka skóruje

1. Třetina

Philadelphia nezačala v Dallasu zas tak úplně špatně, ale Stars si s veškerými ofenzivními výpady Letců s přehledem poradili a navíc sami udeřili. To běžela sedmá minuta zápasu a finská letka Hagman – Jokinen – Lehtinen se usadila v útočném pásmu. Na konci ryze severské kombinace stál v mezikruží bombarďák Lehtinen a jeho golfová střela skončila v síti.

V polovině osmé minuty šel na trestnou lavici poprvé Joni Pitkanen, ale stars početní převahu nevyužili. Největší šanci neproměnil Ladislav Nagy, když jeho pokus zastavila tyč Niittymäkiho branky. A nejen to, Stars mohli i inkasovat, ale přečíslení třech proti jednomu skvěle vyřešil osamocený Philippe Boucher.

V 15. minutě se skvěle uvolnil mezi modrou a kruhy Mike Ribeiro a vystřelil, ale Niittymäki gólu zabránil i když ani nevěděl jak.

Další vyloučení hostí měl na svědomí v poslední minutě první třetiny opět Joni Pitkänen, ale Stars nedokázali přesilovku rozdělenou přestávkou využít, přestože ji zejména na začátku druhé třetiny sehráli velmi dobře.

Boucher střílí pouze do tyče

2. Třetina

Třetí vyloučení Pitkänena přišlo v čase 6:00, ale Stars Pitkänenův hattrick potrestat nedokázali.

V 9. minutě se naskytla Dallasu další příležitost zahrát si v početní převaze a opět ji Dallas nedokázal využít. Dvougólové vedení měl na holi Modano, ale zůstalo pouze u příležitosti. Necelou půlminutu po něm pak Boucher nastřelil tyč.

V minutě čtrnácté umně zakombinovala v útočném pásmu trojice Ribeiro – Conner – Barch, aby se posledně jmenovaný zařadil do už tak dlouhého seznamu neúspěšných střelců, Niittymäki chytal opravdu dobře.

A protože diváci ve druhé třetině gól neviděli, připravil jim v 19. minutě zábavu Krys Barch, když vyzval na pěstní souboj Denise Gauthiera.

Modano střílí gól číslo 500

3. Třetina

V sedmé minutě třetí třetiny se hosté dočkali vyrovnání. Lehtinen ztratil ve vlastním pásmu hůl, čehož Letci využili. Joni Pitkänen střílel od modré a Darryl Sydor změnil před Smithem směr letu kotouče – 1:1.

Vyrovnání přimělo Dallas ke zvýšení obrátek, což přineslo kýžené ovoce v podobě vstřelené branky. Další gólovou akci totiž předvedla finská letka. Jokinen s Hagmanem se dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Jokinen měl kotouč na holi, stále s ním postupoval kupředu a ve chvíli, kdy měl Niittymäki totálně zakrytý výhled jej poslal přesně k tyči – 2:1.

Uděhlo zhruba půl minuty, hlasatel ještě nedokončil ohlašování branky a domácí aréna explodovala naplno. Nagy poslal kotouč od mantinelu na modrou čáru, Klemm jej vystřelil. Niittymäki opět výborným zákrokem kotouč vyrazil před sebe, kde stál připravený Mike Modano a nezadržitelně skóroval. Pitkänen se mu snažil zabránit marně a Modano vstřelil svůj 500. gól v NHL v základní části.

„Není to pro mě překvapení, že Mike hraje ve 36 letech tak skvěle. To je celý on. Vypadá to, jakoby mohl hrát navždy. Myslím, že pokud mu to tělo dovolí, může hrát na vrcholné úrovni ještě tři, čtyři roky „
Derian Hatcher

V 16. minutě byl stejně jako Pitkänen potřetí v zápase vyloučen Philippe Boucher, ale ani jeho vyloučení hosté nepotrestali, přesto měl závěrečný nápor teprve přijít.

V 18. minutě odvolala Philadelphia gólmana a se šesti hráči v poli dokázala skórovat. Na konci úspěšné akce stál Scottie Upshall. Hostím se hra se šesti bruslaři zalíbila a tak si ji zopakovali a i tentokrát si vypracovali brankovou příležitost. Mike Smith se ale vytáhl a jednogólové vedení udržel.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Conner – Ribeiro – Barch

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *