Hlavní zprávyZápasové reportáže

Kari Lehtonen sám na Chicago nestačil

Tak nějak by se dal charakterizovat průběh zápasu proti Chicagu. Dallas se po zápasech v Minnesotě a Detroitu vrátil do domácího AAC a přivítal nejlepší tým soutěže Chicago Blackhawks. Stars se ale nepředvedli v nejlepším světle. Soupeř byl po celý zápas lepším týmem, vytvářel si dostatek brankových příležitostí a dlouho držel Dallas nad vodou Kari Lehtonen. Nakonec ale i on kapituloval.

Marián Hossa střílí vítězný gól, Kari Lehtonen je krátkýI. Třetina

Hráči Dallasu nehráli dobře snad už od úvodního hvizdu. Chicago bylo lepší, lépe bruslilo, bylo nebezpečné v koncovce. Hráči Stars si pomáhali nedovolenými zákroky. První ani druhá přesilovka hostí ke gólu nevedla. Při té druhé navíc zblokovanou střelu posunul Roy do brejku Erikssonovi. Loui s pukem přesprintoval přes Seabrooka, jeho střela krátkým švihem propadla Crawfordovi mezi chrániči a prošla za brankovou čáru – 1:0. Do konce první třetiny zbývala jedna vteřina.

II. Třetina

Po jednom z nemála závarů před Lehtonenovou brankou ujel do brejku Garbutt a v úniku jej fauloval Brent Seabrook. Následovalo trestné střílení, s nímž si ale Ryan Garbutt neporadil gólově. Backhandový blafák Crawford za svá záda nepustil.

Polovina druhé části přinesla další gól Stars. Po další obrovské šanci Hossy, kterou zneškodnil kdo jiný než Lehtonen, dobře napadala druhá formace. Cody Eakin postrčil puk na Whitneyho. Ray Whitney úplně sám v předbrankovém prostoru Crawforda jak se říká vykoupal. Naznačil kličku do forehandu, stáhl si puk na backhand a poslal jej pod víko – 2:0.

V průběhu druhé části je objevila na kostce novina, že se Stars dohodli s Jamie Bennem na nové smlouvě. Ale ani tahle pozitivní informace Stars nenakopla.

Když už si nevěděli střelci Blackhawks rady, pomohl jim v zakončení Trevor Daley. Ten si v oslabení nešťastně srazil do branky přihrávku Patricka Kanea, která směřovala přes brankoviště na volného Stralmana – 2:1. V samém závěru druhé části hry se Stars usadili v útočném pásmu a Goligoskiho střela opět Crawfordovi propadla výstrojí. Puk směřující do branky ale na poslední chvíli odstranil Duncan Keith.

III. Třetina

Do třetí třetiny tak vstoupil Dallas s náskokem jednoho gólu. Vyrovnání viselo ve vzduchu. Blackhawks se mohli cítit jako doma. V hale byla spousta červených dresů, a navíc se Stars chovali velice uctivě. Kari Lehtonen zlikvidoval několik  dalších šancí, ale na přesnou střelu Jonathana Toewse v přesilovce už nestačil – 2:2.

Dallas měl v posledních deseti minutách třetí třetiny dvě přesilovky, ale způsob jakým je zahrál byl ostudný a korunoval špatný dojem z celého zápasu. Už v závěru třetí třetiny se na ledě přestal objevovat Jaromír Jágr, pro blíže nespecifikované zranění.

Prodloužení

Na začátku prodloužení klepl soupeři do hole Brenden Morrow, načež hůl upadla na zem. Přesilovku využil Marián Hossa po pěkné zadovce Kanea – 2:3.

Stars předvedli jeden z nejhorších výkonů posledních sezón a nebýt gólmana prohráli by už v normální hrací době. Kari Lehtonen byl jediným světlým bodem v celkově velmi šedé a podprůměrné hře Dallasu.

Marián Hossa vstřelil rozhodující branku v prodloužení a stal se hvězdou zápasu.

Pohled z druhé strany

Blackhawks.cz – Dallas Stars – Chicago Blackhawks 2:3p

Hvězdy utkání

1. Marián Hossa – 1+0
2. Kari Lehtonen – 38 zákroků (92,68%)
3. Jonathan Toews – 1+0

Statistiky utkání

Dallas Stars – Chicago Blackhawks  2:3 pp

Třetiny 1:0, 1:1, 0:1 – 0:1
Branky a nahrávky: 20. Eriksson (Roy), 31. Whitney (Eakin) – 36. Sharp (Kane, Leddy), 55. Toews (Sharp, Keith), 62. Hossa (Kane). Vyloučení: 7:2. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 17 868. Střely na branku: 23:41. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Sestava

Eriksson – Roy – Jágr
Whitney – Eakin – Ryder
Morrow – Fiddler – Nystrom
Garbutt – Wandell – Smith

Goligoski – Robidas
Jo. Benn – Daley
Dillon – Larsen

Lehtonen (Nihlstorp)

Video

Zdroje

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.