AktualityHlavní zprávyZápasové reportáže

Dallas nestačil na Vancouver, kterému podlehl po samostatných nájezdech

Ani ve druhém utkání, které jsme mohli sledovat živě v American Airlanes Center jsme se nedočkali výhry. Dallas totiž nečekaně podlehl Vancouveru, když zápas musely poprvé v sezóně rozhodovat samostatné nájezdy, ve kterých uspěl ve 4. sérii Leivo, díky čemuž Canucks vyhráli proti Stars 3:2 po nájezdech.

Na naše druhé utkání jsme se tentokrát dostali s předstihem, když jsme si chtěli obhlédnout hráče při rozbruslení, ale i tak už bylo velmi obtížně získat ty správná místa, protože mantinel na naší polovině byl už zcela obsypán fanoušky Dallasu.

Po rozbruslení jsme se opět celá skupina rozdělili a šli na svá místa, tentokrát už bylo i několik z nás usazeno v nejnižším prstenci. Na začátku utkání jsme si poslechli obě hymny a pomalu se mohlo jít na věc.

Zápas začal podobně, jako ten první s Vegas, když Antonovi někdo zapomněl v bráně říct, že už se hraje, když jsme inkasovali opět v první minutě hodně lacinou branku. TIM SCHALLER totiž jen objel domácí bránu a zkusil střelu na přední tyč, která překvapivě skončila za zády Chudobina.

Stars hráli následně přesilovou hru, ve které si první formace vytvořila velký tlak, ale bohužel střelu Seguina vyrazil Markström a zakončení Benna skončilo na tyči. V té samé přesilovce se i do obrovské šance dostal L´Esperance, jenže jeho první střelu brankář Canucks parádně vyrazil lapačkou a následná dorážka skončila na břevně.

Nedáš dostaneš tak opět následně platilo na druhé straně, kde v 11. minutě Pettersson vybídl z rohu kluziště ke skórování TIMA SCHALLERA, jenž okamžitou střelou přidal svou druhou branku v zápase. Stars se snažili do konce první třetiny vstřelit kontaktní branku, ale ani jedna střela si cestu za Markströma nenašla.

Ve druhé třetině mohl snížit L´Esperance, když Heiskanen zavezl puk za bránu, odkud ho adresoval na přední tyč, jenže domácí útočník znova trefil břevno. Ve 25. minutě uklouzl na modré čáře Seguin, díky čemuž jel Pettersson sám na Chudobina, ale seč to šlo jej přidržel Klingberg, a tak bylo nařízeno trestné střílení, které sice Chudobin chytil díky tomu, že vypíchl puk z hole švédského mladíka, ale nájezd se měl opakovat, protože mu i hůl vypadla z ruky.

Stars se nakonec kontaktní branky dočkali v poslední minutě, ve které skvěle hrající Ničuškin přihrál na pravou stranu JAMIE BENNOVI, jehož střela k vzdálené tyči skončila v bráně.

I díky této brance byl ve třetí třetině na ledě pouze domácí celek, který v ní svému soupeři povolil jen dvě střely. Nicméně Stars se velmi dlouho trápili ve svém zakončení a dlouho nemohli nalézt recept na Markströma. To se nakonec povedlo až ve 57. minutě TAYLORU FEDUNOVI, jenž mohl vyrovnat i v minulém utkání, ve kterém nastřelil břevno, a tak tentokrát seřídil mířidla a dostal puk do hostující klece.

Zápas tedy šel do prodloužení, ve kterém jsme bohužel tahali za kratší konec, protože v něm hrál Vancouver přesilovou hru, když byl vyloučen Benn. Stars však oslabení přežili bez inkasované branky a závěru málem mohl i rozhodnout Seguin, jenže domácí útočník svou střeleckou mizérii neukončil.

A tak se poprvé v sezóně šlo na samostatné nájezdy. Jako by se i na našich hráčích projevilo, že jsme se k nim dostali poprvé až v 71. utkání, a tak neuspěl ani jeden. Postupně si na Markströmovi vylámal zuby Seguin, Radulov, Benn a Hintz. Na druhé straně byl nakonec jediným úspěšným střelcem ve 4. sérii JOSHUA LEIVA, který tak vystřelil Canucks bonusový bod.

Bohužel tedy ani ve druhém případě jsme se nedočkali plného bodového zisku. Nicméně ve spodní části stadionu jsme si přeci jen atmosféru zápasu užili o trochu více, než tomu bylo v prvním utkání, když především v poslední periodě diváci opravdu hnali hráče Stars za vyrovnáním. Velkou mírou k tomu samozřejmě přispěli i maskoti, protože tohoto zápasu se mimo klasického Victora E. Greena účastnil i maskot Texas Stars Ringo.

Chtěl bych však vyzdvihnout výkon VALA NIČUŠKINA, jenž už i proti Vegas hrál velmi dobře, ale nyní předvedl ještě větší dravost a patřil k našim nejlepším hráčům. Jde si za tím, ale bohužel znova ani jedna střela brankou neskončila. Naopak velmi jsem opět zklamán z JAMIEHO BENNA, který sice branku dal, ale naopak udělal dva velmi zbytečné fauly a i jeho hra se v poslední době opět vrací do doby, kdy byl veřejně kritizován v médiích.