Aktuality

Sean Burke padl v prodloužení, rozhodl Modano

Dallas – Los Angeles 4:3 pp (2:1, 0:0, 1:2, 1:0)

Mike Modano právě ukončil přesnou trefou prodloužení, Dallas vyhrál 4:3
Mike Modano právě ukončil přesnou trefou prodloužení, Dallas vyhrál 4:3
(Autor – AP Photo/LM Otero)

Dallas Stars versus Los Angeles Kings. V letošní sezóně mají střety těchto dvou mužstev stále stejného vítěze. Ten se nezměnil ani po předposledním vzájemném utkání, ve kterém Stars porazili Kings rozdílem 4:3 v prodloužení.

Do zápasu nenastoupil bek Dallasu Mattias Nörstrom, léčící se z opětovného zranění kolene. Na soupisce jej nahradil Jon Klemm.

Tříbrankový úvod

1. Třetina

Fanoušci posledního mužstva Západní konference z Los Angeles musí být s průběhem letošní sezóny velice zklamáni. S postupem do play-off už se mohli dávno rozloučit. Před uzávěrkou přestupů přišli o svého kapitána (Mattias Nörstrom) a ke všemu tomu ani nedokázali uspět ve čtyřech posledních zápasech, byť ve dvou z nich vybojovali bod z prohry v prodloužení.

Jako kdyby si to svěřenci Marca Crawforda všechno pořádně uvědomili. Do úvodu totiž vstoupili velmi ofenzivně. Během prvních deseti minut vystřelili na svatyni Martyho Turca celkem šestkrát, ovšem ke gólu to nevedlo.

První branka padla na konci 13. minuty v přesilové hře Kings 5 na 3. Zbývalo několik málo vteřin do vypršení prvního trestu a Hvězdám by se zřejmě podařilo celou situaci ubránit. Ovšem to by nesměl Jere Lehtinen nešťastně přijít o hůl, bez které byl najednou poloviční. Po rychlé příhře Višňovského na O’Sullivana, se puk dostal i přes ležící tělo Trevora Daleyho k Dustinu Brownovi, který vsítil – 0:1.

Odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat. V 16. minutě se opět při přesilové hře, tentokráte ale 5 na 4, měnilo skóre. Štastným mužem byl nyní hráč domácích, Ladislav Nagy. Svým třetím gólem v dresu Dallas Stars srovnal výsledek na 1:1.

Bezmála čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou se celá American Airlines Center radovala podruhé. To, když se puk po zablokované Jokinenově střele odrazil na Trevora Daleyho. Tomu se, i přes řadu hráčů stojících před ním, podařilo poslat svůj tým do šaten s jednogólovým náskokem – 2:1.

Potyčky a vyloučení

2. Třetina

Ve druhém dějství bylo uděleno velké množství trestů. Bylo rozdáno celkem 31 trestných minut, z toho rovných 20 za šarvátky.

Nejprve se do sebe pustili Jeff Halpern a střelec prvního gólu Dustin Brown, o pár chvil později se do statistik zapsal i tradiční rváč Krys Barch, jenž pykal společně s Tomem Kostopoulosem.

Oba brankáři se v průběhu třetiny několikrát vyznamenali a tak se na skóre po druhé dvacetiminutovce nic nezměnilo. Stars přestříleli Kings 10-6.

Brown podruhé skóruje

3. Třetina

Stars vstupovali do třetiny s podporou minutové početní výhody, zbylé po nedopykaném trestu Scotta Thorntona z konce druhého dějství. Do žádné šance se ovšem nedostali, čehož mohli brzy po Thorntonově návratu litovat.

V čase 1:24 si obránci texaského mužstva špatně pohlídali Briana Willsieho. Když zrovna Turco vyrážel Thorntonovu střelu, prosmýkl se hbitě před bránu a ve volném prostoru už pro něj nebylo problémem skórovat – 2:2.

Dallasští si ovšem s vyrovnávací brankou nedělali moc starostí a v 5. minutě opět svůj brankový stav navýšili. Trefil se Niklas Hagman, od jehož hole se puk dostal za záda Seana Burka a skóre rázem bylo 3:2.

Radost bohužel netrvala dlouho a za minutu bylo opět srovnáno. Svou druhou trefou v zápase se o to postaral Dustin Brown.

Jelikož už do konce základní hrací doby žádná další branka nepadla, šel zápas do prodloužení.

Prodloužení

V něm se naplno ukázala zkušenost a síla někdejšího kapitána Dallas Stars, Mika Modana. Ten se již v první minutě dostal pohledným sólem z vlastního pásma přes levou stranu kluziště až do útočné třetiny. Z oblasti před mezikružím vypálil ostrou a přesnou střelu zápěstím, na kterou Burke nestačil zareagovat. Modano se tak svým 499. gólem opět blíže posunul k rekordnímu zápisu nejlepšího v USA rozeného střelce, který drží Joe Mullen s 502. góly.

„Máme dva body. Hráli jsme dobře, ovšem dopustili jsme se i několika chyb. U poslední branky jsme měli štěstí.“
Dave Tippett

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Nagy – Modano – Eriksson

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *