Hlavní zprávy

Ohlédnutí za draftem 2019!

Draft roku 2019, který se konal v kanadském Vancouveru, je již minulostí. Dallas v něm do své organice vybral čtyři nové akvizice. Texaský celek se v draftu zaměřil spíše na obranu, protože hned tři ze čtyř draftovaných jsou právě beci, které doplnil jeden útočník. Představme si tedy nové hráče.

THOMAS HARLEY, obránce (1. kolo, 18. pozice)

Sedmnáctiletý Harley v letošním ročníku odehrál v dresu Mississauga Steelheads (OHL) 68 utkání, ve kterých dokázal nasbírat 58 bodů za 11 branek a 47 asistencí. V počtu asistencí byl dokonce nejlepší z celého týmu Steelheads a v lizu mu v tomto ohledu patřilo 4. místo mezi všemi obránci. V kanadském bodování obránců byl nakonec na 8. místě.

Harley se dokonce zúčastnil i mládežnického mistrovství světa, když byl v týmu Kanady do 18 let, kde odehrál sedm zápasů, ve kterých nastřádal čtyři body.

SAMUEL SJOLUND, obránce (4. kolo, 111. pozice)

Osmnáctiletý švédský mladík odehrál letošní sezónu v juniorských týmech AIK Stockholm (U18 i U20), když si nakonec ve 31 zápasech za tým starších vrstevníků (U20) připsal 15 bodů za devět branek a šest asistencí. Díky svým brankám tak byl v lize nejlepším sniperem od modré a v celém týmy byl dokonce šestým nejlepším střelcem. V celkovém počtu bodů byl mezi obránci v týmu na druhém místě. V play off následně odehrál čtyři zápasy, kde si však už jen připsal jednu asistenci.

NICHOLAS PORCO, útočník (5. kolo, 142. pozice)

Jediným útočníkem, kterého Dallas letos draftoval, je Nicholas Porco, který sezónu odehrál v týmu Saginaw Spirit. V letošním ročníku naskočil do 67 zápasů. Nasbíral v nich 36 bodů za dvacet branek a šestnáct asistencí. V celém týmu, tak byl šestým nejlepším střelcem. Povedlo se mu však skórovat hned dvakrát při oslabení a postaral se o čtyři vítězné branky týmu.

BEN BRINKMAN, obránce (6. kolo, 173. pozice)

Posledním na koho Stars ukázali je osmnáctiletý obránce Ben Brinkman, který sezónu odehrál na univerzitě v Minnesotě, kde ve své první sezóně odehrál 38 zápasů. Nasbíral sedm bodů za jednu branku a šest asistencí. Připsal si také následně jednu asistenci na Big Ten turnaji, ve kterém týmu pomohl k jeho účasti v semifinále. V tabulce pravdy byl poté nejlepší z celého týmu, když měl kladných 11 bodů.