Hlavní zprávyPreview

Preview: Stars @ Canucks

Stars vyhlíží šestou venkovní výhru v řadě. Dnes vyzvou Canucks z Vancouveru, načež se opět vrátí domů do Dallasu. Utkání začíná v 02:00 SEČ.

PreviewCanucks nastoupí ke druhému z šesti po sobě jdoucích domácích utkání. Proti Dallasu budou chtít prolomit hned dvě krátké negativní série: tři zápasy v řadě nezvítězili a v každém z těchto posledních tří utkání vstřelili pouze jeden gól. V divizní tabulce jsou na pátém místě, pod sebou mají už jen Calgary a Edmonton (avšak s vysokým rozdílem 10, resp. 13 bodů). Na led by se dnes měl vrátit dánský forvard Jannik Hansen, který Canucks chyběl posledních deset utkání (zraněné rameno). Dale Weise (noha) a Jordan Schroeder (kotník) budou týmu nadále chybět.

Stars se proti Vancouveru představí po fantastickém zápase na ledě Calgary (@ Flames (7:3)) v němž excelovalo útočné duo Benn – Seguin (dohromady posbíralo 11 kanadských bodů). Raye Whitneyho stále ještě trápí zranění ve spodní polovině těla a tak dnes opět nenastoupí. Do zápasu by neměla zasáhnout ani nová posila týmu, univerzální bránící útočník (C, LK) Dustin Jeffrey, kterého si Stars stáhli z waiver listu, kde byl tento pětadvacetiletý Kanaďan umístěn Pittsburghem.

Bilance zápasů:
Stars – 10-7-2
Canucks – 11-7-3

Formace z čtvrtečního utkání proti Flames (link):
Benn – Seguin – Ničuškin
Cole – Eakin – Chiasson
Horcoff – Fiddler – Peverley
Roussel – Morin – Garbutt

Dillon – Robidas
Goligoski – Daley
Benn – Gončar

Lehtonen, Ellis