Hlavní zprávyZápasové reportáže

David Perron hlavní postavou výhry Blues

Bez svých největších hvězd se museli hokejisté Stars obejít ve třetím domácím klání, kde hostili velmi silný celek St. Louis Blues. Dallasu chyběli z různých důvodů Jaromír Jágr, Jamie Benn a Derek Roy. Jejich absence byla na ledové ploše velmi cítit. Stars ztratili dobře rozehraný zápas na konci druhé třetiny po chybách obrany, kdy Bluesmani otočili vývoj utkání. Třetí část přinesla mnoho šancí ze strany Dallasu, ale výborně chytající Halák vyrovnání nepřipustil. A tak si Stars připisují druhou porážku v řadě na domácím ledě.

Vývoj utkání

I. Třetina

Do utkání lépe vstoupili hráči Blues, kteří si dokázali vypracovat dobré brankové příležitosti, ale Nihlstorp byl pozorný.  Jenže už 5. minutě nestačil na tvrdou střelu Wade Reddena, který poslal hosty do vedení 0:1. Blues se však z vedení neradovali příliš dlouho, protože o 26 sekund později si připsal svou první letošní branku Tomáš Vincour, který dokázal nadvakrát překonat Jaroslava Haláka a začínalo se od znova 1:1.

Ve 12. minutě si Stars zahráli první početní výhodu utkání, na trestnou lavici putoval Tarasenko za podražení.  Stars sehráli tuto přesilovou situaci velice dobře , Whitney našel skvělou přihrávkou Rydera, který však trefil pouze tyč Halákovy svatyně. Ale o chvíli později to byl právě Michael Ryder, který přesunul misky vah na stranu domácích, když doklepl střelu Goligoskiho mezi Halákovy betony 2:1.

Ukázat své umění v početních výhodách dostali také hosté, to když v 15. minutě putoval na lavici hanby domácí forvard Smith. Bluesmani tuto přesilovou hru nesehráli vůbec špatně, ale Nihlstorp domácí celek podržel velmi jistými zásahy. Náskok domácích mohl zvýšit právě Smith, který pelášil z trestné lavice sám na Haláka, ale jeho pokus šel vysoko nad branku. Na konci první části dostali opět možnost přesilové hry hosté, ale tato početní výhoda zůstala také bez využití.

II. Třetina

Do druhé části si Stars přenesli možnost početní výhody, ve které toho však domácí borci moc neukázali, a tak stále trval stav 2:1. Ve 24. minutě se v dobré šanci ocitl miláček domácího publika Loui Eriksson, jeho střelu Halák však pokryl. Ze strany hostí byl nejvíce vidět Vladimír Tarasenko, který si občas dělal s obranou Stars co chtěl, ale bez gólového efektu.

Blues byli velmi blízko ke vstřelení vyrovnávací branky ve 27. minutě, ale Perron trefil pouze tyč. Ve stejné minutě byl vyloučen domácí forvard Fiddler. V nabídnuté početní výhodě si znovu vypracoval slibné šance David Perron, ale Nihlstorp jeho šance zneškodnil výbornými zásahy.

Davidu Perronovi se přeci jen nakonec podařilo skórovat, když si ve 31. minutě pohrál s domácí obranou a nedal přesnou střelou Nihlstorpovi šanci 2:2. Po vyrovnávací brance se do útočného pásma tlačili hráči Stars a dobrý střelecký pokus měl na svědomí Vincour, který prověřil Haláka velmi tvrdou střelou.

Velký obrat dobře rozehraného klání pro Stars přišel ve 37. minutě, kdy se po chybě domácího zadáka dostal ke kotouči Berglund, který našel Chrise Stewarta, kterému stačila jen nastavit čepel hokejky a kotouč putoval za bezmocného Nihlstorpa po třetí 2:3.   A to ze strany St. Louis nebylo stále vše. Na konci druhé části předvedl obrovskou chybu další obránce domácích, který přihrál přesně na hůl Tarasenka, který si všiml dobře postaveného Davida Perrona, který svou druhou brankou v utkání zvýšil na 2:4.

III. Třetina

Do třetí části vstoupili Hvězdy ve velkém stylu a ve 43. minutě se jim dokonce podařilo snížit na rozdíl jediné branky. To kapitán Stars Morrow zpoza branky našel zcela volného Ryana Garbutta, pro kterého to byla první branka v letošní sezoně, a nutno podotknout, že to byla branka velmi důležitá 3:4.

Dallas se tlačil za vyrovnáním, ale narážel na skvěle chytajícího Haláka v brance Blues. Ale i Nihlstorp dokázal podržet svůj tým od další pohromy, to když s vypětím všech sil ukryl jedovatou střelu Berglunda. Stars dostali možnost na vyrovnání stavu v 50. minutě, to byl vyloučen Sobotka. Tato přesilová hra se domácím příliš nepovedla a  do největší šance se paradoxně dostal David Perron, který i v oslabení ujel domácí obraně, ale Nihlstorp si s jeho pokusem poradil.

Zajímavá situace nastala v 53. minutě, kdy opustil domácí branku Nihlstorp a nahradil ho Karri Lehtonen, který ihned po svém příchodu musel prokázat své kvality proti střele Backese a následné dorážce Oshie. Místo tlaku domácího celku stále častěji přicházely střely hostí, ale Lehtonen si se všemi pokusy poradil.

Stars mohli vyrovnat v 58. minutě, ale Eriksson ve velké šanci nemířil přesně. A tak to domácí zkoušeli se šesti muži v poli. V další obrovské šanci se ocitl Ryder, ale Halák byl opět úspěšnější. Nejblíže ke gólu měli domácí v 59. minutě, ale Whitney nastřelil bohužel jen tyč Halákovy branky. Na výsledku zápasu už nezměnilo ani vyloučení Jackmana, který 15 sekund před koncem utkání oslabil svůj tým. Stars přesilovku 6 na 4 nevyužili a prohrávají druhý zápas na svém ledě o jednu branku, nyní v poměru 3:4.

Hvězdy utkání

1. David Perron 2+1
2. Chris Stewart 1+0
3. Ryan Garbutt 1+0

Statistika

Stars – Blues 3:4 (2:1, 0:3, 1:0)

Branky a asistence: 6. Vincour (Fiddler, Nystrom), 13. Ryder (Goligoski, Whitney) pp, 42. Garbutt (Morrow, Sceviour), 5. Redden (Piterangelo, Sobotka), 31. Perron (Shattenkirk), 37. Stewart (Berglund, Perron), 40. Perron (Tarasenko)

Sestava

Whitney – Eakin – Ryder
Eriksson – Wandell – Smith
Nystrom – Fiddler – Vincour
Morrow – Garbutt – Sceviour

Goligoski – Robidas
Rome – Daley
Dillon – Jo. Benn

Nihlstorp – Lehtonen

Video