Aktuality

Dallas porazil Atlantu 6:1, James Neal a Trevor Daley si připsali po dvou brankách

Dallas – Atlanta 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Dallasu se v aktuální sezoně zatím daří nad očekávání dobře. Mužstvo podává relativně vyrovnané výkony a stále se drží na špici své Pacifické divize. Jak si Hvězdy povedou proti hostující Atlantě? Kdo si připíše do tabulky další dva body?

Dallas může být spokojen se svými výsledky z posledních pěti zápasů. Čtyři duely vyhrál a jen jednou podlehl New Yorku Rangers na nájezdy. Atlanta prohrála své poslední tři zápasy a na ledě Dallasu určitě nedá svou kůži zadarmo.

Tyto týmy se spolu v letošní sezoně ještě neutkaly, toto je tedy jejich první souboj v letošní sezoně. Vzájemná bilance z posledních čtyř utkání je vyrovnaná, Dallas i Atlanta si shodně připsaly dvě vítězství.

Už v čase 7:48 musela Atlanta nuceně střídat svého brankáře. Chris Mason se zranil po střetu se svým spoluhráčem Chrisem Thorburnem a do branky musel Čech Ondřej Pavelec. V desáté minutě padla první branka. Trevor Daley v přesilové hře vystřelil od modré čáry a jeho střelu nešťastně tečoval do vlastní sítě Zach Bogosian. Dallas se dostal do vedení a udržel si ho po zbytek první třetiny.

Hráči Thrashers se dočkali vyrovnání ve 26. minutě, když Kariho Lehtonena překonal Andrew Ladd. Stars svému soupeři ale opět odskočili. Nejprve poslal svůj celek opět do vedení Adam Burish a v poslední minutě druhé třetiny zvýšil na 3:1 z pohledu domácích barev přesnou ranou Trevor Daley opět v početní převaze.

Ve třetí třetině se trefovali pouze hokejisté Hvězd. V přečíslení dva na jednoho přihrál James Neal Louimu Erikksonovi, ten se neukvapil a vrátil puk Nealovi a James zvýšil náskok svého týmu už na tři branky. Skvělá kombinace! To ale ještě nebylo vše. O necelých šest minut později se podruhé v utkání prosadil James Neal. Pro Dallas to byla třetí využitá přesilovka. Skóre potom uzavřel 68 sekund před koncem Jeff Woywitka, také v početní výhodě. Dallas porazil Atlantu na domácí půdě 6:1, čtyři branky vstřelil v přesilových hrách!

Video highlights

Hvězdy zápasu

1. T. Daley (2+0)

2. K. Lehtonen (29 zákroků)

3. J. Neal (2+0)

Sestava

Útočné formace

Neal – Richards – Eriksson
Morrow – Ribeiro – Langenbrunner
Ott – Benn – Burish
Sutherby – Wandell – Barch

Obranné dvojice

Grossman – Robidas
Woywitka – Daley
Skrastins – Fistric

Brankáři

Lehtonen, Raycroft

Přesilovkové formace

1
Eriksson – Ribeiro – Morrow
Langenbrunner – Richards
2
Neal – Ott – Benn
Daley/Robidas – Richards

Formace v oslabení

Burish – Eriksson – Skrastins – Robidas
Ott – Benn – Grossman – Daley
Ribeiro – Morrow – Grossman – Daley
Richards – Eriksson – Skrastins – Robidas
Burish – Langenbrunner – Skrastins – Robidas

Sledování Hvězd

  • Dallas si za posledních 6 zápasů připsal do tabulky 11 bodů
  • Atlanta přestřílela Dallas 30:27
  • Stars využili čtyři přesilovky z pěti a ubránili všechna tři oslabení
  • James Neal a Trevor Daley: oba 2+0
  • Hvězdy vyhráli 40 ze 62 vhazování (65 procent)
  • 17 702 diváků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *