Aktuality

Steve Ott prodloužil se Stars o čtyři roky

1. března 2010 byl konečně vyřešen rébus, který se dlouho nedařilo rozluštit. Dva dny před uzávěrkou přestupů v NHL podepsal kanadský útočník Steve Otts klubem Dallas Stars novou čtyřletou smlouvu znějící na 11, 8 milionu dolarů. V Dallasu tak zůstává a nebyl tak před uzávěrkou přestupů vyměněný do jiného klubu.

„Jsem ten nejšťastnější člověk na světě. Mohu zůstat ve městě, které miluji. Město i fanoušci jsou skvělí. A mohu pokračovat. Narodila se tu moje dcera. Doufám, že tu budu hrát i po uplynutí těch 4 let. Těším se na tu výzvu.“
útočník Stars Steve Ott

Ottovi by totiž v létě skončila smlouva a byl by volným hráčem bez omezení, proto generální manažer Stars Joe Nieuwendyk uvažoval o jeho výměně. Nechtěl o něj přijít, aniž by za něj něco získal. A zájem o něj byl veliký.

Majitel Stars se pomalu připravuje na prodej svého klubu, a tato skutečnost se provila i v této smlouvě. Steve Ott si totiž v příští sezóně vydělá 2,1 milionu dolarů, v té následující 3,3 a v posledních dvou sezónách pak 3,2 milionu dolarů za sezónu. Do platového stropu se ale v každé sezóně bude počítat částka 2,95 milionu dolarů.

„Těch posledních několik měsíců bylo hodně nervy drásajících, neboť jsem nevěděl, jestli mě klub nevymění. Ten závazek, který vůči mně klub učinil je potěšující. Tomuto týmu věřím. Máme tu mladé hráči i zkušené veterány. Je to velmi zábavné a jsem nadšený z toho, že tu mohu zůstat.“
útočník Stars Steve Ott

27letý Steve Ott byl Dallasem draftován v roce 2000 v prvním kole draftu z celkově 25. pozice. Za Stars odehrál celkem 389 zápasů, v nich vstřelil 51 branek a na dalších 85 přihrál.

„Patří k základním kamenům našeho týmu. Je velmi populární. Nenajdete mnoho hráčů, kteří hrají s takovým zápalem pro hru, jako je on. A když takového hráče už máte, určitě o něj nechcete přijít. Vím, že Joe Nieuwendyk a Frank Provenzano odvedli velký kus práce, spolupracovali se Stevem a jeho agentem, aby našli společnou řeč. A také ji našli. Je to pro náš tým do budoucna velmi pozitivní.“
hlavní trenér Stars Marc Crawford

V letošní sezóně zatím odehrál 52 zápasů s bilancí 11 branek a 12 asistencí. V celé NHL je na 6. místě v počtu hitů (193).

„Steve strávil celou svou dosavadní kariéru v NHL v týmu Dallas Stars a chtěli jsme v tomto pokračovat. Je přesně typem hráče, kterého v týmu chceme. Ze Stevea se stal univerzální útočník, navíc se proti němu těžko hraje. Jsme nadšení z toho, že tu bude další čtyři roky působit.“
generální manažer Stars Joe Nieuwendyk

Spousta práce

Generální manažer Stars Joe Nieuwendyk má před sebou hodně práce. Bez smlouvy je totiž hned řada hráčů dallaských Hvězd. Gólman Kari Lehtonen, obránci Nicklas Grossman a Matt Niskanen, útočníci James Neal, Tom Wandell a Fabian Brunnström budou od 1. července volnými hráči s omezením. Volnými hráči bez omezení se pak stanou gólman Marty Turco, útočníci Mike Modano, Jere Lehtinen, Toby Petersen a Krys Barch.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *