Aktuality

Doug Janik patří Stars, dva další obránci pod smlouvami

Levná posila obranných řad – Doug Janik

Ve čtvrtek 2. října získali Stars posilu do obrany, a to když si z waiver listiny stáhli obránce Douga Janika.

28letý Doug Janik byl na waiver list zapsán týmem Chicago Blackhawks. Jestřábi o něj ztratili zájem, a to navzdory faktu, že v organizaci Blackhawks působí teprve pár měsíců.

Janik je považován za defenzivního obránce, který uplynulé dvě sezóny strávil v týmu Tampa Bay Lightning. Teprve letos v červenci podepsal novou smlouvu v Chicagu. Jedná se o jednoletou dvoucestnou smlouvu, podle které mu Stars budou v případě pobytu v prvním týmu platit 500.000 amerických dolarů, na farmě pak jen 100.000.

Tento americký obránce byl v roce 1999 draftován Buffalem. Ve druhém kole vstupního draftu si ho z 55. místa vybral právě tým Sabres. Ve 146 zápasech, které dosud v NHL odehrál, vstřelil 3 branky a na 12 dalších přihrál.

Na společné působení v Tampě si tak může zavzpomínat společně s Bradem Richardsem.

Další dny po výměně znamenaly pro Janika velké nepříjemnosti. Dallas se totiž připravoval na výměnu, v rámci které by angažoval obránce. Z tohoto důvodu byl Janik opět umístěn na waiver list. Zájem o něj projevilo Chicago. Janik se tak opět stal hráčem Hawks. Zmiňovaná výměna však nedopadla pro Dallas dobře, neboť obránce, o kterého Stars usilovali, neprošel zdravotní prohlídkou. Hvězdy tak upřely svou pozornost opět k Dougu Janikovi a nabídly za něj Chicagu případný výběr v sedmém kole draftu. Jestřábi souhlasili a tak Doug Janik během jednoho jediného týdne změnil třikrát dres.

Trevor Ludwig a Guillaume Monast podepsáni

Nové smlouvy se Stars podepsali o několik dnů dříve i dva mladí obránci. Na tři roky se Dallasu upsal Guillaume Monast, detaily jeho smlouvy ale nebyly zveřejněny. Dvouletou smlouvu pak podepsal Trevor Ludwig. Pokud bude hrát v NHL, jeho plat bude v prvním roce smlouvy 475.000 amerických dolarů a 500.000 dolarů v tom druhém. V AHL si vydělá 40.000 amerických dolarů, ve druhém roce smlouvy pak 45.000. Syn dallaské legendy Craiga Ludwiga obdržel také podpisový bonus ve výši 25.000 dolarů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *