Aktuality

Skvělá třetí třetina znamená vedení 2:0 v sérii

San Jose – Dallas 2:5 (1:1, 1:0, 0:4)

Stav série 0:2

Mike Modano právě vstřelil vítězný gól. San Jose už se z šoku do konce zápasu neprobere
Mike Modano právě vstřelil vítězný gól. San Jose už se z šoku do konce zápasu neprobere
(Autor – Getty Images/Christian Petersen)

Tak jako v sérii s Anaheimem, podařilo se Dallasu i tentokrát zvítězit v obou úvodních utkáních na soupeřově ledě a do domácího prostředí si Stars vezou slibný náskok 2:0.

Pavelski skóruje, Ribeiro srovnává

1. Třetina

Žraloci před zápasem avizovali zvýšený důraz v osobních soubojích a jak slíbili, tak také učinili. Rozhodčí od počátku nasadili přísný metr, když byli za drobné fauly vyloučeni Grossman a Turco. Ani jednu přesilovku ale domácí nevyužili. Obrana Dallasu pracovala na plné obrátky a v brance stál opět velmi dobrý Marty Turco.

„Chytá skvěle. Je to elitní brankář a má formu. Předvedl několik skvělých zákroků, kterými je udržel ve hře. My jen musíme časteji střílet, clonit a dorážet. Musíme být v předbrankovém prostoru agresivnější.“
centr San Jose Joe Thornton

Do sestavy Dallasu se po dlouhé době vrátil obránce Sergej Zubov, když mu místo v sestavě udělal Toby Petersen. Dallas tak hrál na 11 útočníků a sedm obránců. No a právě navrátivší se Zubov fauloval v minutě deváté a o necelou minutu později domácí přesilovou hru proměnili v gól. Rivetovu střílenou přihrávku tečoval v předbrankovém prostoru neobsazený Joe Pavelski a bylo 1:0.

Dallasu se ještě do první sirény podařilo srovnat. Morrowovu střelu od modré, která se odrazila od zadního mantinelu poslal do branky Mike Ribeiro, když chytře využil Nabokovovy brusle – 1:1.

Michálek vrací San Jose vedení

2. Třetina

I ve druhé části měli první příležitost ke skórování domácí, když po nedorozumění hostí ve středním pásmu uháněli dva na jednoho Mitchell a Roenick. Včas se ale vrátil Stu Barnes a ve spolupráci s Daleyem a Turcem celou situaci vyřešili.

v 15. minutě se domácí dostali na tři doteky před Turca a podruhé v zápase se dostali do vedení. Craig Rivet poslal z hlouby vlastního pásma přihrávku do střední zóny, odkud zase vyslal Milana Michálka mezi obránce Dallasu Brian Campbell. Michálek měl dostatek rychlosti, aby bekům Stars pláchl a také potřebného klidu, aby Turca s přehledem překonal – 2:1.

Za nejvetší příležitost Dallasu za stavu 2:1 můžeme označit Modanovu střelu z mezikruží, které se do cesty postavila tyč.

Richards režíruje skvělou třetinu

3. Třetina

Do třetí třetiny nastoupil Dallas s nebývalým zaujetím a od prvních vteřin zaměstnával domácí defenzívu. Už po 32 sekundách uklouzl ve vlastním pásmu Joe Pavelski, Brad Richards jej obral o puk a svižnou přesnou střelou zápěstím vyrovnal.

„Měl jsem štěstí, že Pavelski upadl. Předchozích pět třetin v téhle sérii nebylo z mé strany příliš vydařených, necítil jsem se kvůli tomu dobře. Ale někdy musíte zůstávat pozitivní a čekat až přijde zlom.“
centr Dallasu Brad Richards

V polovině druhé minuty si šel na trestnou lavici odpočinout Mike Modano za drobný nebo až možná vymyšlený faul. Dallas se však úspěšně bránil, aby po minutě vymysleli rozhodčí podobné provinění na straně druhé. Při hře čtyřech proti čtyřem se snažil Turco vyhodit puk z pásma, ale na modré ho zachytil Pavelski a velká šance byla na světě. Turco si ale dokázal ve spolupráci s obránci poradit.

Jakmile se Modano vrátil na led, Dallas zahrával v podstatě první přesilovku v zápase a hned se mu ji podařilou využít. Po rychlém přechodu do útoku a vtipné kombinaci, kterou korunoval efektní zadovkou Sergej Zubov se prosadil Mike Modano – 2:3. Byť byl Zubov k Modanovi zády, jeho přihrávka měla oči a Nabokov se nestačil na Modanovu střelu dostatečně rychle přesunout.

San Jose vrhlo všechny síly do útoku ve snaze se do zápasu vrátit. Dallas svoje vedení bránil a dělal to výborně. Navíc z rychlých kontrů přidal ještě pojištovací gól Niklas Hagman. To ve 14. minutě vlétl po levém křídle do útočného pásma Brad Richards, zavezl puk až za branku a pak zpětnou přihrávkou našel produktivního střelce Dallasu ze základní části, pro něhož to byla první branka v letošním play off – 2:4.

„Čtvrtý a pátý gól už nic neřešil, rozhodující byl ten druhý a třetí. S vyrovnávacím gólem se asi nic dělat nedalo, hráč prostě uklouzl. No a ta Zubovova přihrávka byla neuvěřitelná“
trenér San Jose Ron Wilson

Konečná podoba výsledku druhého zápase se pak narodila v 19. minutě, kdy hráli domácí bez brankáře a do prázdné branky skóroval opět Hagman a opět mu přihrával Brad Richards – 2:5.

„Je skvělé vést 2:0 na zápasy, Byl to pro nás velmi dobrý výlet.“
centr Dallasu Mike Modano
„Už několikrát jsme v letošní sezóně nebyli v dobré situaci a vždy jsme se dokázali vrátit zpět. Je na čase ukázat, že jsme v základní části nebyli nejlepším týmem na hostujících kluzištích jen tak.“
trenér San Jose Ron Wilson

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Modano – Barnes

Obranné dvojice

Brankáři

Sestava San Jose

Útočné formace

Michálek – Thornton – Cheechoo
Clowe – Marleau – Pavelski
Rissmiller – Mitchell – Grier
Roenick – Goc – Setoguchi

Obranné dvojice

Murray – Campbell
Carle – Rivet
Ehrhoff – Vlasic

Brankáři

Nabokov, Boucher

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *