Aktuality

Marty Turco druhou hvězdou týdne

Marty Turco

Gólman dallaských Hvězd Marty Turco byl včera jmenován druhou hvězdou uplynulého týdne zámořské NHL.

Marty Turco v tomto období nastoupil ke třem zápasům a všechny tři pro něj znamenaly zápis písmenka „W“ (win) do kolonky výher/proher. Průměr obdržených branek stlačil na 1,67 gólu na zápas a procentuální úspěšnost zákroků se vyšplhala na slušných 94,7%.

Jednalo se o tři zápasy na kluzištích soupeře, všechny tři pak byly proti kanadským týmům. První výhru si Marty Turco připsal ve Vancouveru, kde Stars vyhráli v poměru 4:3. Gólman dallaských Hvězd byl i přes tři inkasované branky nejlepším hráčem na ledě. Dále následovala výhra 4:1 v Edmontonu a 2:1 v Calgary. Ve všech třech zápasech na něj šlo více než 30 střel.

V této sezóně zatím nastoupil ke 40 zápasům, připsal si 22 výher, 11 porážek a 4 prohry po prodloužení či nájezdech. Vychytal jedno čisté konto, jeho průměr obdržených branek se zastavil na hodnotě 2,35 a procentuální úspěšnost zákroků se po slabším začátku vyšplhala na 91%.

Dalšími oceněnými hráči byli Pavel Dacjuk z Detroitu a Chris Drury z New York Rangers. Ruský centr byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne, kanadský centr třetí.

Pavel Dacjuk si ve třech zápasech připsal celkem sedm bodů za jeden gól a šest přihrávek. Zmíněná jedna branka, kterou vstřelil proti Bostonu byla nakonec vítěznou. V letošním ročníku odehrál Dacjuk celkem 47 utkání, ve kterých zaznamenal 18 branek a 47 asistencí. V tabulce kanadského bodování NHL momentálně okupuje šestou příčku.

Chris Drury pak zaznamenal ve čtyřech zápasech čtyři branky a dvě asistence, přičemž dva jeho přesné zásahy se nakonec ukázaly jako vítězné.Letos si v 55 utkáních připsal celkem 38 bodů (16+22).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *