Aktuality

Mike Ribeiro budoucností Stars!

Mike Ribeiro

V pondělí 7. ledna, v přestávce mezi první a druhou třetinou zápasu proti Minnesotě, oznámil generální manažer Stars Brett Hull, že tým podepsal novou smlouvu s Mikem Ribeirem. Jedná se o pětiletou smlouvu na 25 milionů dolarů.

Mike Ribeiro a Dallas, to byla láska na první pohled. Do Dallasu byl vyměněn z Montrealu těsně před začátkem sezóny 2006/2007. Opačným směrem se tehdy stěhoval obránce Janne Niinimaa. V zámořských médiích se tehdy psalo, že se oba kluby zbavily problémových či nepříliš kvalitních hráčů.

„Chtěl zůstat součástí našeho týmu a my jsme chtěli jeho. Takže je skvělé, že je tu. Je to skvělý mladý hráč.“
GM Stars Brett Hull

Mike Ribeiro si to v Dallasu oblíbil, počínaje spoluhráči, trenéry, halou a konče městem a životem na jihu vůbec. Svými výkony upoutal mimo jiné i Bretta Hulla, který ještě v době, kdy nebyl generálním manažerem, navrhoval, aby s ním Stars uzavřeli novou víceletou smlouvu. Stars s ním však loni uzavřeli jen smlouvu jednoletou znějící na 2,8 milionu dolarů. Výši smlouvy musel navíc určit až arbitrážní soud.

„Cítím se dobře. Cítím, že mě klub chce. Dallas se stal domovem pro mě i mou rodinu. Milujeme to tu. Bylo pro mě důležité podepsat novou smlouvu právě tady v Dallasu. Stars jsou perfektní organizací, máme tým, který může vyhrát Stanley Cup.“
centr Stars Mike Ribeiro

Jednání o nové smlouvě začalo už v průběhu listopadu, nicméně podle nové kolektivní smlouvy nemohlo dojít k jejímu uzavření před 1. lednem. Pokud by Stars smlouvu s Ribeirem neprodloužili, stal by se po skončení aktuální sezóny volným hráčem bez omezení. Stars tímto krokem zřejmě vyřešili problém s obsazením postu prvního centra. Mike Modano stárne a jeho role v týmu se pomalu mění. Ribeiro je tedy evidentní volbou Stars do budoucna.

V červenci loňského roku podepsal víceletou smlouvu i kapitán Brenden Morrow, Ribeirův spoluhráč z formace. Oba dva mají tedy platné smlouvy až do konce sezóny 2012/2013. Podle Bretta Hulla se tihle dva skvěle doplňují. Hull si dokonce myslí, že Ribeiro učinil Morrowa lepším hráčem a že by se měl ještě v budoucnu zlepšovat. Laťka již tak vysokých očekávání se tedy bude ještě zvyšovat.

„Připomíná mi mě samotného, když jsem se poprvé dostal do St. Louis. Vstřelil jsem 42 gólů a trenér Brian Sutter si mě zavolal na individuální pohovor. Čekal jsem poklepání na rameno. Namísto toho mi řekl, že to zatím nebylo nic a že toho mám v sobě daleko víc, co jim ještě musím dát. Stejným způsobem budeme přistupovat i k Ribeirovi.“
GM Stars Brett Hull

V loňské sezóně vstřelil Mike Ribeiro za Hvězdy v 81 zápasech celkem 18 branek, u dalších 41 asistoval. Letos ve 40 zápasech zaznamenal už 21 gólů, na dalších 23 přihrál. V hodnocení +/- si připsal 8 kladných bodů. Celkově odehrál v NHL za Dallas a Montreal 397 zápasů s bilancí 89+167. K tomu přidal také 126 trestných minut.

„Ribeiro je velmi dobrý, velmi oddaný hráč. Pro náš tým je jeho útočná hra velmi důležitá. S Brendenem k sobě velmi dobře pasují. Pro tento klub je dobré, že tihle dva budou naším základním stavebním kamenem na hodně dlouhou dobu dopředu. Pro Ribbyho je to dobré a jsem si jist, že Brenden bude také velmi spokojený.“
trenér Stars Dave Tippett

Stars tak mají pro příští sezónu pod smlouvou 12 hráčů s jednocestnými smlouvami v celkové výši 37,1 milionu dolarů. Ribeiro se podpisem nové smlouvy stane v příští sezóně třetím nejlépe placeným hráčem Stars.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *