Aktuality

Dallas posílil o dalšího obránce

Stars včera uskutečnili další výměnu, v aktuální sezóně již druhou. A opět se týkala obránce.

Z Philadelphie se do Dallasu stěhuje finský obránce Jussi Timonen, mladší bratr známějšího Kimmo Timonena. Flyers výměnou získali výběr v sedmém kole draftu v roce 2009. Jussi Timonen byl obratem odeslán na farmu do Iowy (AHL).

Jussi Timonen, 24 let, odehrál letos za tým Philadelphia Phantoms (AHL) 14 zápasů, ve kterých si připsal 7 asistencí. V minulé sezóně vstřelil v 46 zápasech 2 branky a na 15 dalších přihrál. V sezóně 2006/2007 nastoupil k celkem 14 zápasům za první tým Flyers a zaznamenal 4 body za 4 přihrávky.

Tento 183 cm vysoký a 91 kg vážící obránce byl Flyers draftován v roce 2001 v pátém kole z celkově 146. místa. Jeho cena tedy šla dolů. Zatím je považován za solidního obránce, který ale v ničem nevyniká nad ostatními.

Za Dallas Stars si však jen tak nezahraje, neboť čekatelem číslo jedna na povolání do prvního týmu Stars je Marc Fistric, hned za ním je pravděpodobně Nolan Baumgartner. Timonen je pravděpodobně jen defenzivní posilou pro farmářský tým Hvězd, neboť v Iowě mají problémy se složením obrany poté, co odešli Vadim Chomitskij a Matt Nickerson, a poté, co si místo v základné sestavě Dallasu vybojovali Matt Niskanen a Niklas Grossman.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *