Aktuality

Ribeirova formace nedala Králům šanci

Dallas – Los Angeles 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)

Gólman Kings Jean-Sebastien Aubin musel po vystřídání Jonathana Quicka dávat pozor nejen na létající puky, ale také na vlastní bránu, kterou na něj nechtěně shodil Jaroslav Modrý
Gólman Kings Jean-Sebastien Aubin musel po vystřídání Jonathana Quicka dávat pozor nejen na létající puky, ale také na vlastní bránu, kterou na něj nechtěně shodil Jaroslav Modrý
(Autor – AP Photo/Matt Slocum)

Elitní první formaci se před časem zranilo její pravé křídlo Jere Lehtinen a od té doby již není její produktivita tak vysoká a častá. Jenže dnešní zápas s Los Angeles Kings dal všemu zapomenout – na pravém křídle prvního útoku odehrál skvělé utkání Antti Miettinen a Stars tak i díky němu vyhráli vysoko 4:1.

Ribeiro otevírá skóre

1. Třetina

Trenér Stars Dave Tippett udělal jen jedinou změnu v sestavě: na levém křídle čtvrté formace nahradil Brada Winchestera švédský útočník Joel Lundqvist.

Začátek utkání vyzněl lépe pro domácí. Ti již v 1. minutě zahrozili nebezpečným útokem, na jehož konci byla příčná příhra Patricka O’Sullivana na volného Briana Willsieho. Ten však backhandem ztroskotal na Turcově betonu.

Domácí Stars si se střílením na bránu dali pořádně načas – brankáře Kings, mladíka Jonathana Quicka, poprvé prověřili až v čase 10:17. Avšak možná to zapříčinilo to, že nerozchytaný Quick minutu a půl nato inkasoval.

O gól se postarala dvojice Antti MiettinenMike Ribeiro. Prvně jmenovaný se ocitl sám před bránou hostí, nijak se však neunáhlil a když spatřil, že Ribeiro číhá osamocen na pravé tyči, poslal mu (s náznakem střely) rychlou nahrávku, kterou už elitní centr jen tečoval do prázdné klece – 1:0.

Stars ve zbytku třetiny útočili a často zaměstnávali brankáře hostí. Do velkých příležitostí se dostali Jussi Jokinen a Brenden Morrow, avšak obě šance vykryl mladík Quick, jenž dnes nastoupil do teprve třetího utkání v NHL.

Skórují Morrow, Miettinen a znovu Ribeiro

2. Třetina

Průběh druhé třetiny postupně ničil všechny naděje týmu Kings na úspěch. Po 15. minutě druhého dějství totiž kalifornští museli dohánět již čtyřgólové manko.

Rychlou kanonádu načal kapitán domácích Brenden Morrow, který tím ve 3. minutě naplno potrestal vyloučeného Michala Handzuše. Za bránou hostí se na začátku celé akce rozmýšlel Mike Ribeiro, co dál udělat se získaným pukem. Jakmile mu Morrow najel do dobré pozice, Ribeiro neváhal a poslal mu přesnou příhru. Kapitán Stars následně vystřelil a ranou z levého kruhu překonal gólmana Quicka – 2:0.

Třetí gól padl z podobné pozice na začátku 8. minuty. Kotouč se dostal po ose Sergej ZubovMike Ribeiro až k volnému Antti Miettinenovi, který ranou z první nedal mladému Američanovi v bráně šanci – 3:0.

„Nějakou dobu jsme hledali toho správného hráče na pravé křídlo a teď už jsme ho našli. Miettinen odvádí těžkou práci, má skvělou střelu a hraje dobře dopředu i dozadu.“
útočník Stars Mike Ribeiro
„První útočná formace dala naší ofenzivní hře potřebnou jiskru. Na ledě se její hráči navzájem cítili, jejich tvořivost byla excelentní.“
trenér Stars Dave Tippett

Čtvrtý a poslední gól vsítili dallasští stejně jako ten druhý z přesilovky. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu Stars se k puku dostal Mike Modano. Ten z modré čáry přihrál Zubovovi, který si následně sjel až ke středu pravého kruhu. Odtud nahodil kotouč do skrumáže před bránou, kde se nejlépe zorientoval Mike Ribeiro a svým 15. gólem v sezóně navýšil na 4:0.

Tento gól znamenal předčasný konec pro gólmana Kings. Jonathan Quick pochytal pouze 14 z 18 střel a v bráně jej nahradil zkušenější Jean-Sebastien Aubin.

Robidas tečuje do vlastní sítě

3. Třetina

V závěrečném dějství si Stars dokázali vysoké skóre udržet. Do konce utkání padl už jen jediný gól a to na straně Dallasu.

„Měli jsme solidní začátek utkání, ale pak jsme selhali a zbytek zápasu jsme doháněli skóre.“
obránce Kings Jaroslav Modrý, bývalý hráč Stars

Hosté snížili ve 4. minutě ve chvíli, kdy právě hráli v početní převaze (vyloučení Matta Niskanena). Na pravém křídle se uvolnil bek Kings Tom Preissing a ostrou ranou namířil puk na Martyho Turca. Brankářskou práci mu však ztížil spoluhráč Stephane Robidas, jenž kotouč ve vzduchu nešťastně tečoval a nechtěně jej tak poslal za Turcova záda – 4:1.

Robidas však i přes tuto chybu odehrál dobré utkání. Rozdal celkem 5 hitů (nejvíce z týmu) a zblokoval tři střely (taktéž nejvíce z týmu).

Poznámky

  • Sergej Zubov byl před zápasem oceněn v souvislosti s jeho 600. asistencí v kariéře, které dosáhl 21. listopadu 2007 v utkání proti Anaheimu (Stars zvítězili 2:1).

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Halpern – Conner

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *