Aktuality

Brett Hull a Les Jackson novými generálními manažery

Majitel Dallas Stars Tom Hicks v úterý 13. listopadu oznámil, že klub propustil svého generálního manažera Douga Armstronga. Hicks vzápětí na toto místo jmenoval Bretta Hulla a Lese Jacksona.

„Jako majitel klubu nesu zodpovědnost za jedinou osobu ve vedení týmu a tou je generální manažer. Tým potřeboval na tomto postu změnu a vím, že by taková změna mohla být prospěšná. Chci, aby Dallas Stars byli opět jedním z elitních celků celé NHL.“
Tom Hicks, majitel klubu

Doug Armstrong byl dlouholetým pracovníkem Stars. V dallaské organizaci strávil necelých 17 let. Od sezóny 2002/03 zde zastával funkci generálního manažera klubu, ze které dovedl tým v každé sezóně do play-off. V nich však Stars dokázali za celou dobu vyhrát jen jedinou sérii.

„Doug byl významným členem této organizace po celou dobu jeho působení zde. Velkou měrou se zasloužil o všechny úspěchy, které jsme tady v Dallasu s týmem vybojovali – výhra sedmi divizních titulů, zisk dvou Presidents Trophy, účast týmu ve dvou finále Stanley Cupu za sebou a triumf ve finále z roku 1999.“
Tom Hicks, majitel klubu

Armstrongův kontrakt měl původně vypršet až po sezóně 2010/11. Dallas však letošní ročník nezačal dobře – kolísavé výsledky měly za následek propad týmu v tabulce do míst, kde se na konci sezóny většinou bojuje o postupové pozice. Jakákoli změna v kádru nepřišla ani po ostudném vystoupení Stars v Los Angeles (11. listopadu), kdy tým z Dallasu v poslední třetině ztratil čtyřgólový náskok a nakonec mohl být rád za bod z prohry v prodloužení.

„Chtěl bych Dougovi za jeho úsilí poděkovat a popřát jemu a jeho rodině vše nejlepší.“
Tom Hicks, majitel klubu

Na pozici GM proběhla pouze dočasná výměna – noví vedoucí Brett Hull a Les Jackson budou ve funkci pouze do konce letošního ročníku 2007/08. Po sezóně na tomto postu opět proběhne rošáda, která by již měla zajistit trvalého generálního manažera.

Oba noví GM nejsou v organizaci Stars žádnými nováčky.

Brett Hull se za svou hráčskou kariéru stal nesmrtelnou legendou, která Dallasu v roce 1999 výrazně dopomohla k zisku prvního a zatím jediného Stanley Cupu. V roce 2006 se do texaského města opět vrátil, tentokrát však byla jeho úloha v týmu odlišná – byl angažován jako speciální poradce prezidenta klubu. Od letošní sezóny také zastupoval funkci poradce pro vedení hokejových operací.

„Je to pro mě velká pocta. Je příjemné pracovat po boku Lese Jacksona. On a já máme stejné myšlenky, stanovujeme si stejné cíle. Chceme tento tým dostat tam, kam opravdu chceme. Od té doby, co jsem skončil s hráčskou kariérou, chci dosáhnout toho, že budu při oslavě zisku Stanley Cupu na fotce slavit v obleku. Nyní nastala příležitost si tento sen splnit.“
Brett Hull, nový GM Stars

Les Jackson nastoupil do služeb Stars už v roce 1985. V různých funkcích zde pracoval až do roku 1999, kdy následně odešel do Atlanty. Po třech letech se však do Dallasu opět vrátil a jako asistent generálního manažera pracoval na scoutingu amatérských a profesionálních hráčů.

„Dostat tým do nejlepší osmičky NHL bude opravdová výzva, věřím však, že na to máme. Doufám, že budeme na konci celé sezóny týmem, který se bude bít o Stanley Cup.“
Les Jackson, nový GM Stars

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *