Aktuality

Devin Setoguchi zajistil Žralokům vítězství

Dallas – San Jose 3:4 sn (1:3, 0:0, 2:0, 0:0, 0:1)

Brenden Morrow snižuje na 2:3 a vrací Dallas do zápasu
Brenden Morrow snižuje na 2:3 a vrací Dallas do zápasu
(Autor – Getty Images/Ronald Martinez)

Od posledního zápasu v Los Angeles se událo v klubu spousta věcí. Majitel klubu Tom Hicks propustil generálního manažera Douga Armstronga a ve funkci prezidenta nahradil Jima Litese Jeff Cogen. Všichni jsme byli proto zvědavi jak se změny projeví na hře a výsledcích týmu.

Žraloci trestají chyby Dallasu.

1. Třetina

V první třetině to ale na nijakou extra změnu nevypadalo. Stars sice nehráli úplně špatně, ale vyráběli množství chyb v rozehrávce a hostující Sharks dokázali chyby neomylně trestat.

První hrubici měl na svědomí v 10. minutě gólman Marty Turco, když se vydal za vlastní branku zastavit a rozehrát nahozený puk. Namísto na Sergeje Zubova jej ale poslal na napadajícího Jeremyho Roenicka, který bez otálení našel před poloprázdnou brankou osamoceného Torrey Mitchella – 0:1.

Stars dokázali srovnat skóre o šest minut později, když Jere Lehtinen předvedl čeho všeho je schopen. Ve středním pásmu totiž obral soupeře o puk. Přistrčil ho Modanovi, který jej nahodil na zadní mantinel. Zde jej dojel již zmiňovaný Lehtinen, nacentroval jej před branku Morrowovi. Brenden mu puk chytře vrátil a před Lehtinenem se otevřela odkrytá svatyně hostí – 1:1.

Radost domácím nevydržela příliš dlouho. Na začátku 19. minuty totiž předvedli domácí borci další chybu v rozehrávce a tentokrát ji měl na svědomí nejzkušenější zadák Stars Sergej Zubov. Ten ve vlastním pásmu přímo přihrál na hůl Joe Thorntona. Pro Thorntona nebylo problémem najít volného Setoguchiho, jenž v souboji jednoho proti jednomu naznačil střelu, pak si puk posunul podél zkoprnělého Daleye a poslal puk do sítě – 1:2.

Za dalších 59 vteřin se hostím dýchalo v AAC ještě lépe. Za vlastní brankou se pokoušel vyhodit puk podél mantinelu Stu Barnes, ale trefil jen spoluhráče trevora Daleye od kterého se kotouč odrazil k Patricku Marleauovi a bylo 1:3.

Druhá část bez gólu

2. Třetina

Ve druhé části se nepodařilo skórovat ani jednomu týmu. Větší příležitost k tomu ale měli hosté, jenž třikrát zahrávali přesilovou hru, ale ani jednou s touto početní výhodou nenaložili dobře. To Dallas neměl ve druhé třetině přesilovku ani jedinou a za prvních čtyřicet minut jen jednu. Stars zkrátka nebyli schopni donutit San Jose k nedovolenému zákroku.

Za zmínku stojí snad jen dvě šance Modanovy formace, o které se postaral přičinlivý Chris Conner, ale Jeff Halpern je obě zazdil.

Stars srovnávají

3. Třetina

Dallas se ve třetí části při dvoubrankové ztrátě zlepšil a výsledkem byly góly v soupeřově bráně. Kontaktní gól na 2:3 vstřelil v 6. minutě při přesilové hře kapitán Brenden Morrow. Při rychlé přesilovkové souhře našel Ribeiro před brankou volného Lehtinena, jehož střelu Nabokov vyrazil před sebe a Brenden Morrow puk přímo ze vzduchu sklepl do branky.

Vstřelená branka vlila energii do žil nejenom hráčům, ale i divákům a tak to v hale po delší době vypadalo jako na hokeji. No a po necelé minutě se gólová radost domácích opakovala. Daleyho střelu našel za brankou Antti Miettinen, jehož přihrávka se díky teči dostala až k Niklasi Hagmanovi, který z bezprostřední blízkosti vyrovnal – 3:3.

Po vyrovnání se zase taktovky chopili hostující hráči a Dallasu zle zatápěli, ale Turco byl ve všech případech na místě.

Prodloužení

V prodloužení branka nepadla, byť k tomu měl Curtis Brown celkem blízko, ale Marty Turco byl proti.

Penalty

Jako první se v penaltovém rozstřelu rozjel Sergej Zubov, ale Nabokov sklapl betony včas a opakovaná střela jako gól být zkrátka uznána nemůže. Na druhé straně se k penaltě postavil Devin Setoguchi a ten už se mezi betony trefit dokázal – 0:1.

Druhou sérii načal Jussi Jokinen, ale svůj klasický forehandový blafák neprovedl dostatečně dobře a puk poslal vedle. Nutno podotknout, že mu zakončení Nabokov znepříjemnil vystrčením hole. Na druhé straně se rozjel kapitán Patrick Marleau, který ještě v samostatných nájezdech neskóroval. Turcovi ale poslal puk pod vyrážečku a o vítězi bylo rozhodnuto.

„Když už to vypadá, že se nedokážeme zvednout, zabereme a hrajeme o úroveň lépe. Pohříchu tak ale nehrajeme celých 60 minut. Nabídneme soupeři vedení a pak musíme tvrdě bojovat abychom se vrátili do zápasu. Dnes za tu snahu máme jeden bod.“
Brenden Morrow

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Ott – Barnes – Barch

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *