Aktuality

Takhle pálí Stephane Robidas

Los Angeles – Dallas 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)

U mantinelu bojuje Stephane Robidas a Alexander Frolov
U mantinelu bojuje Stephane Robidas a Alexander Frolov
(Autor – AP Photo/Matt Sayles)

Dva dny poté, co si Dallas vyšlápl na svého divizního soupeře, si zápas zopakoval s velice podobným průběhem a na vlas stejným výsledkem.

Ribeiro a Morrow skórují po střelách Robidase

1. Třetina

Přesto, že mnozí očekávali nasazení Mika Smitha, postavil se do branky od začátku utkání Marty Turco. V brance Los Angeles se představil Mathieu Garon, loňská jednička Králů.

Dallas vstoupil do utkání aktivně, v polovině 11. minuty při vyloučení Averyho nastřelil Modano tyč. O minutu později jej napodobil Stephane Robidas. V polovině 13. minuty byl vyloučen Jeff Cowan a po minutě Stars využili přesilovku. Od modré střílel Stephane Robidas a před brankou operující Mike Ribeiro usměrnil nohou kotouč za Garonova záda – 0:1.

Dallas byl při chuti a domácí Kings nevěděli, kam dřív skočit. V 15. minutě byl vyloučen Alexander Frolov. V početní výhodě nejprve Brenden Morrow trefil tyč, aby si za další půl minuty svůj pokus úspěšně zopakoval. Po Ribeirově přistrčení pálil od modré opět Stephane Robidas a střelu před brankou umně tečoval kapitán Morrow – 0:2.

V polovině 16. minuty odešel na trestnou lavici Stu Barnes a přesilová hra dodala domácím ofenzivní chuť. V přesilovce měl příležitost Derek Armstrong, v závěru třetiny pak Scott Thornton, ale Turco byl bezchybný a obě příležitosti zlikvidoval.

Dallas dominuje

2. Třetina

Druhou třetinu odehrál Dallas snad ještě lépe než tu první a výsledkem bylo další zvýšení gólového náskoku.

V 6. minutě byl vyloučen Matthew Barnaby, domácí však přesilovku nevyužili. Ve 13. minutě rozjel bleskový útok Darryl Sydor, našel na levém křídle najíždějícího Jokinena, jeho příhru poslal bez velkého otálení na branku Jere Lehtinen. Puk zazvonil o tyč a zatřepetal se v Garonově síti – 0:3.

Jen několik vteřin po gólu nabídl Dallman Dallasu další početní výhodu a přesilovkové komando Morrow, Ribeiro, Miettien, Robidas, Daley opět ordinovalo. Od modré čáry opět střílel Stephane Robidas, Garon střelu vyrazil přímo k Morrowovi, který pohotově poslal kotouč do sítě – 0:4.

„Skvěle střílel na branku. Přesně tak, aby se puky daly tečovat a to není vůbec jednoduché. Jsme šťastní, že Stephane získává body, ale zároveň víme, co pro nás každý večer znamená a to je to nejdůležitější.“
Marty Turco

Po čtvrté brance domácí přitvrdili a výsledkem byla dvojnásobná potyčka v 18. minutě, jejímiž účastníky byli Armstorng a Avery na straně domácích a Robidas s Barnabym na straně hostí.

Cammalleri snižuje

3. Třetina

V závěrečné části byli hráči Dallasu celkem pětkrát vyloučeni, Kings měli dokonce výhodu dvojnásobné početní převahy, nedokázali je ale využít. Jedinou branku vstřelili v 18. minutě při vyloučení Morrowa. Višňovského elegantní přihrávku poslal bez přípravy za Turcova záda Mike Cammalleri.

Dallas tak vyhrál i druhý zápas na ledě Los Angeles a prodloužil svou neporazitelnost na čtyři zápasy, což je druhý nejlepší start do soutěže v celé historii klubu.

„Vyrovnanost našich formací je neuvěřitelná, řekly bych že jedna z největších v lize. Pravidelně střídáme čtyři formace a každý hráč může zápas rozhodnout.“
Steve Ott

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Modano  – Lindros
Ott – Ribeiro – Barnaby

Obranné dvojice

Brankáři

Fotky

U puku Jaroslav Modrý
U puku Jaroslav Modrý
(Autor – AP Photo/Matt Sayles)
Steve Ott atakuje Anze Kopitara
Steve Ott atakuje Anze Kopitara
(Autor – AP Photo/Matt Sayles)
Antti Miettinen a  Brenden Morrow po vstřelení čtvrté branky Stars
Antti Miettinen a Brenden Morrow po vstřelení čtvrté branky Stars
(Autor – AP Photo/Matt Sayles)
Marty Turco zasahuje, přihlíží Dustin Brown a Philippe Boucher
Marty Turco zasahuje, přihlíží Dustin Brown a Philippe Boucher
(Autor – AP Photo/Matt Sayles)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *