Aktuality

Jaroslav Svoboda sestřelil San Jose

Dallas – San Jose 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Antti Miettinen právě proměnil trestné střílení
Antti Miettinen právě proměnil trestné střílení
(Autor – AP Photo/Tony Gutierrez)

Ještě při rozcvičce před utkáním se v dresu Sharks proháněli útočníci Marco Sturm, Wayne Primeau a obránce Brad Stuart.

Jim Fahey a Niko Dimitrakos byli tou dobou v tiskovém středisku a byli připraveni shlédnout celý zápas z tribuny. K utkání však nenastoupil Sturm ani Primeau ani Stuart. Všichni byli vyměněni do Bostonu za Joe Thorntona a Fahey s Dimitrakosem se spěchali převléct do výstroje.

Jaroslav Svoboda střílí vítězný gól

1. třetina

V 6. minutě zápasu zahákoval Nils Ekman prodírajícího se Antti Miettinena a bylo z toho trestné střílení. Hostující trenér se na rozhodčího hodně zlobil, protože situace penaltou rozhodně skončit nemusela. Antti Miettinen přesto k exekuci nastoupil a střelou mezi betony nedal Nabokovovi v brance hostí šanci.

V 18. minutě Dallas vedl dvougólovým rozdílem. Na ledě byla čtvrtá formace. Steve Ott se v útočném pásmu vracel s pukem podél pravého hrazení, přihrál do pravého kruhu, kde stál připravený Jaroslav Svoboda a střelou z otočky vstřelil svou první branku v Dallasu.

Neuplynulo ani 20 sekund a hosté ze San Jose snížili. Marty Turco při snaze o zastavení puku udělal za brankou chybu, puk mu přeskočil hůl a namířil si to rovnou ke Scottu Thorntonovi. Jeho rychlá příhra a pohotové doklepnutí Alyna McCauleyho znamenala snížení na 2:1.

Druhá třetina bez střelce

2. Třetina

Ve druhé třetině se otevřely na každé straně vrátka od trestné lavice dvakrát ani jedna přesilovka změnu skóre nepřinesla. Branky padaly až v třetině závěrečné.

Zubov a Morrow zvyšují na 4:1

3. Třetina

To od modré čáry střílel při přesilovce tvrdě a přesně Sergej Zubov a clonící Boucher s Jokinenem odvedli svou práci dokonale.

Poslední gól zápasu viděli diváci v AAC v 11. minutě. Do brejkové situace se dostal Morrow s Guerinem. Guerin dlouho jel s pukem na holi až ho předložil Morrowovi do vyložené pozice, kterou Brenden proměnil v další gól.

„Jejich krize, kterou právě procházejí, nebude trvat celou sezónu. Až se s nimi příště utkáme, budou mnohem lepší.“
Marty Turco

Poznámky

  • Brenden Morrow – 17:38 min, +1, (1+0)
  • Jaroslav Svoboda – 7:49 min, +1, (1+0)
  • Martin Škoula – 21:59 min, -1, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott – Guerin
Svoboda – Ott – Perrott

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *