Aktuality

Znovuzrozené San Jose

Dallas – San Jose 2:4 (1:4, 0:0, 1:0)

Joe Thornton našel mezeru mezi Smithovými betony
Joe Thornton našel mezeru mezi Smithovými betony
(Autor – AP Photo/Tim Sharp)

Na silvestrovský večer se v Dallasu představilo San Jose, které si po předchozí trapné prohře ve Phoenixu spravilo chuť a bez problémů zvítězilo.

Dallas nastoupil do důležitého zápasu bez čtyř tradičních marodů Modana, Lindrose, Morrowa a Otta. Oba týmy totiž měly před zápasem stejně, přesněji 50 bodů. Hrálo se tedy o čtyři body.

San Jose dominuje

1. Třetina

Stars se vůbec nepodařil nástup do zápasu. Již ve druhé minutě se prosadil v předbrankovém prostoru Joe Pavelski. S pukem na holi vyjel zpoza brány, načež se pokusil Turca překvapit, což se mu nepodařilo. Jenže Marty puk nedokázal ukrýt a v následném zmatku byl Pavelski nejhbitější – 0:1.

V 6. minutě hosté svůj náskok zvýšili. V přesilovce zavřeli Stars v pásmu, Turco vyrazil první, druhou, třetí střelu, ale čtvrtá střela v krátkém sledu už skončila v síti – 0:2. Ani Turco není superman…

Stars se podařilo nelichotivě se vyvíjející skóre snížit, ale byla to pouze labutí píseň. V 8. minutě poslal Boucher puk na Zubova a jeho střela z jedničky vyhnala z trestné lavice Marcela Goce – 1:2.

V 10 minutě to bylo opět o dvě branky. Dallas prohrál v brankovišti ve vlastním oslabení další bitvu o vyražený kotouč a Patrick Marleau pohodlně zvýšil na 1:3.

Turca v bráně nahradil Mike Smith a Stars mohl do zápasu vrátit Jaroslav Modrý, ale jeho pokus zastavila tyč.

Poslední hřebíček do rakve Dallasu zatloukl v polovině 12. minuty Joe Thornton, když našel tradiční mezeru mezi Smithovými betony – 1:4. Byla to první střela na Smythovu branku a pro Thorntona jeho dvoustá trefa v NHL.

Smith stojí Žralokům v cestě

2. Třetina

Přestože Žraloci bránili luxusní náskok, byli to právě oni, kdo měl ve druhé třetině více šancí. Mike Smith se však laciným gólem nenechal zaskočit a svůj tým podržel. Zřejmě největší šanci zlikvidoval v 9. minutě, když ukryl v rukavici Pavelskiho střelu mířící do horního růžku.

A když už byl překonán, pomohla mu branková konstrukce po střele Jonathana Cheechooa, na tyče bylo tudíž vyrovnáno 1:1, inu zřejmě jediný vyrovnaný ukazatel.

Hagmanův gól na body nestačil

3. Třetina

Jediný gól Dallasu ve třetí třetině ke zvratu vést nemohl. V 11. minutě vybojoval za brankou San Jose puk Patrik Štefan, Tjärnqvist poslal před bránu, kde jej Niklas Hagman poslal bez přípravy do sítě – 2:4.

Stars odvolali půldruhé minuty před koncem gólmana, přičemž měli při vyloučení Marka Smitha dvojnásobnou převahu, ale opět je zradila letošní největší slabost, tragická koncovka.

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Hagman – Barnes – Conner

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *