Hlavní zprávyPreview

Preview: Stars @ Blackhawks

Poprvé v aktuální sezóně Stars zavítají do Chicaga, kde se budou snažit místní Blackhawks po dvou prohraných vzájemných zápasech konečně porazit. Utkání začíná v 02:00 SEČ.

Blackhawks@StarsBlackhawks se po dlouhém, leč vydařeném road tripu (6-1-0) vrací zpět domů, kde během současné sezóny prohráli v základní hrací době jen jednou, po základní hrací době třikrát. Na jejich marodce se toho od posledního zápasu se Stars z 29. listopadu nic nezměnilo, platí tedy absence útočníka Bryana Bickella, obránce Michaela Kostky a gólmana Nikolaje Chabibulina (všichni s problémem ve spodní části těla).

Stars do Chicaga odcestovali po nešťastné prohře s Oilers 2:3 po samostatných nájezdech, kdy na soupeře v zápase vyslali 45 střel (sezónní rekord). Spolu s týmem odletěl i Tyler Seguin, který v posledním utkání nenastoupil kvůli potížím se symptomy podobným těm z otřesu mozku. Jeho dnešní start tak není vyloučen. V obraně by se v blízké době mohl objevit na zkoušku Kevin Connauton, byť s Robidase zaskakujícím Jamie Oleksiakem byl trenér spokojen. S rekonvalescencí Aarona Romea to zřejmě tak rychlé nebude, neboť jej tým umístil na marodku. Z farmy pak vytáhl zpět nahoru útočníka Travisa Morina.

Bilance zápasů:
Stars – 12-9-4
Blackhawks – 20-4-4

Bilance vzájemných zápasů 2013/14:
Blackhawks @ Stars 9.11.2013 – 5:2
Blackhawks @ Stars 29.11.2013 – 2:1 sn

Formace z nedělního utkání proti Oilers (link):
Benn – Eakin – Chiasson
Whitney – Peverley – Cole
Roussel – Fiddler – Garbutt
Jeffrey – Horcoff – Ničuškin

Goligoski – Daley
Dillon – Oleksiak
Benn – Gončar

Lehtonen, Ellis