Aktuality

Boj o mladý talent ze Švédska vyhrál Dallas

Úvodní souboj finále Západní konference sice Stars nezvládli, prohráli na půdě Rudých Křídel 4:1, svého soupeře z Detroitu však tu noc přeci jen v něčem porazili. Tahanice o mladý švédský talent, útočníka Fabiana Brunnströma, vyhráli mimo jiné právě na úkor Red Wings a tak se po nepříjemné prohře mohli těšit alespoň ze zisku dalšího evropského seveřana, jichž má klub v prvním týmu i s ním již celkem devět.

„Jsme velice potěšeni, že jsme si pro dvě nadcházející sezóny pojistili hráče takového kalibru, jakým Fabian je. Je velmi nadějným hokejistou a určitě se dobře začlení mezi naše další mladé hráče.“
generální manažer Stars Les Jackson

Fabian Brunnström v posledních dnech objížděl kluby NHL, mezi nimiž hledal nejvhodnějšího adepta pro svůj další hokejový růst. Mezi několika celky, jež o něj projevily zájem, byly mimo již zmíněného Detroitu i Canadiens, Maple Leafs, Ducks a Canucks. Excelentního bruslaře však nakonec ulovil Dallas, jenž mu nabídl dvouletou nováčkovskou smlouvu znějící na 0,875 milionu dolarů za sezónu s řadou podpisovách a výkonnostních bonusů, které by jeho výdělek za jednu sezónu mohly navýšit až na 2,5 milionu dolarů.

„Fabian nemohl udělat při výběru klubu špatné rozhodnutí. Všechny organizace jsou vysoce profesionální, daly by mu příležitost zahrát si v jejich týmu. Dallas byl v našem hledáčku již od začátku a speciálně Les Jackson dobře poukázal na přednosti Dallasu.“
hráčův agent J.P. Barry

Třiadvacetiletého křídelního útočníka původem ze švédského Jonstorpu pozitivně ovlivnil první dojem, jež si odnesl z návštěvy organizace Stars.

„Když Fabian navštívil Dallas a setkal se zde se všemi, včetně hráčů, pocítil, že je to tady pro něj to nejlepší.“
hráčův agent J.P. Barry
„Všechny ostatní kluby, jako například Montreal nebo Detroit, byly dobré, ale Dallas byl pro mě ještě o malinko lepší. Těším se na samotné město i na lidi z organizace. Měl jsem šanci navštívit tréninkové centrum a American Airlines Center a všechno bylo skvělé.“
nová posila Stars Fabian Brunnström

Dallas v mladém útočníkovi, jenž nikdy nebyl draftován, získává velmi talentovaného hráče s úžasnou rychlostí a excelentní prací s holí. Je velmi chytrým hokejistou, který umí výborně přihrát. Jeden ze skautů jej dokonce přirovnal k Henriku Zetterbergovi, hvězdnému útočníkovi Detroit Red Wings.

185 cm vysoký a 92 kg vážící levý křídelní forvard strávil letošní sezónu ve švédském prvoligovém celku Färjestad BK, v němž za 54 odehraných zápasů nasbíral celkem 37 bodů (9+28). Byla to jeho vůbec první sezóna v nejvyšší švédské hokejové lize a hned se přitom dostal do čela klubových statistik, co se asistencí týče. V tabulce týmových střelců se umístil na pátém místě.

Na otázku, zda-li pak je zde něco, na čem ještě bude muset zapracovat, aby se mohl příští sezónu stát plnohodnotným hráčem NHL, Brunnström jednoduše odpověděl, že bude potřeba zlepšit se ve všech směrech.

„Musím zapracovat na všem. Ovšem těžko se to takhle dopředu předpovídá, když jsem tam ještě nebyl a nevím, jak to tam chodí. Ale vím, že se ještě budu muset zlepšit ve všem. Vím, že je NHL rychlejší, hráči jsou v ní větší a chytřejší. Mám před sebou ještě spoustu práce.“
nová posila Stars Fabian Brunnström

Na Brunnströmovy nejlepší kousky z uplynulého ročníku švédské Elitserien se můžete podívat v tomto videu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *